Lumia adı altında yola devam etme kararı alan Microsoft’un yeni telefonu Lumia 930’a yakından bakıyoruz.

Geçtiğimiz yıl Microsoft’a satılan Nokia son dönemde ardı ardına çıkarttığı telefonları ile “yeniden doğuş” sinyalleri veriyordu. Dünyanın en köklü telefon üreticilerinden birisi olan Nokia’nın satılmasına ise “tek bir ekosistem içinde birinci olma” inadının sebep olduğunu düşünmekteyiz.

Apple’ın iOS, Samsung’un Android, Nokia’nın ise Windows Phone ekosisteminde 1. olmasının gerekliliği o dönemde şirket yetkililerin her konuşmada dile getirilmişti. Oysaki burada unutulmaması gereken en önemli kriter Samsung, LG ve HTC’nin Android telefonlarının yaında Windows Phone telefonlar üretebilmesiydi.

Apple gibi hem yazılım hem donanım üretmiyorsanız; hiçbir üreticinin tek bir ekosisteme bağımlı kalmak istemediğini görmekteyiz. Samsung’un BaDa işletim sitemi ve daha sonra İntel ile birlikte geliştirdiği Tizen işletim sistemi bunlara en güzel örnektir. Samsung Android ile olan ilişkisi bir gün sonlandırırsa ya da Gogole artık sadece kendi telefonlarmda Android işletim sistemini kullanacağım derse Samasung’un “B planını” hazırda tuttuğu bilinmektedir.

Oysaki Nokia’nın “müthiş” yöneticileri “ilginç bir şekilde” tek bir işletim sistemine odaklanmayı tercih ederek firmanın bu günlere gelmesinde önemli bir başarıya imza atmışlardır!

Nokia’nın mirası Lumia adı ile öne çıkan Lumia 930, Windows Phone ekosisteminin amiral gemisi niteliğinde ki telefonudur. Aynı donanıma sahip Luımia 1520 daha önce duyurulmuştu fakat Lumia 1520’nin 6 inçlik ekranı birçok kullanıcı için hala çok büyük olduğu için bu telefonun zaman içinde kullanıcılar tarafından pek tercih edilmediğine şahit olduk. Daha küçük boyutlarda bir amiral gemisi yapmak için kolları sıvayan Microsoft, Lumia 930 ile Lumia 1520’nin ulaşamadığı daha geniş kitlelere ulaşmayı amaçlamaktadır.

1414576267_nokia-lumia-930-goes-official.jpg

Dilerseniz her incelemede olduğu gibi öncelikle telefonumuzun teknik özellik tablosuna kısaca bir gözatalım.

Lumia 930 Teknik Özellikler

Ekran Özellikleri 5.0 inç AMOLED, 1920×1080 piksel çözünürlükte 441 ppi,
ClearBlack display, Corning Gorilla Glass 3
İşlemci Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974
4 Çekirdek 2.2 GHz Adreno 330
Ram Kapasitesi 2 GB Ram
Kamera Arkada 20 megapiksel 4992 x 3744 piksel, autofocus, LED flash,
1/2.5” sensör, Full HD 30 kare/saniye video çekim
Önde 1.2 megapiksel kamera HD kayıt
Hafıza 32 GB
Hafıza Kartı Yok
Pil Kapasitesi 2420 Mah
İşletim Sistemi Windows Phone 8.1
Boyutlar 137 mm boy, 71 mm genişlik, 9,8 mm kalınlık
Ağırlık 167 gram

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir