Haberler

Her İnsan Evladının Facebook Profilinde Mutlaka Bulunan 12 Klişe İnsan Tipi

Bu konuda bir şeyler yazmamak için kendimi zor tutuyordum ama artık dayanamayacağım. Biliyorum oldukça korkutucu gerçekler bunlar, ben de korkuyorum ama birilerinin çıkıp bunları söylemesi gerekiyordu. Bu nedenle, bu çerikte tamamen dürüst olacağım. Kendimi sıcak anne evindeymiş kadar güvende hissediyorum ve umuyorum ki hiç kimse alınganlık göstermeyecek. İşte Facebook’ta sıkça karşılaştığımız 12 klişe insan tipi.

1. Sürekli düğün fotoğrafı paylaşan insan

Sürekli düğün fotoğrafı paylaşan insan
Bu tip insanların tek varoluş amacı düğüne gitmektir sanki. Her gün profillerinde onlarca düğün fotoğrafı paylaşırlar ve her düğüne kendi düğünleriymiş muamelesi yaparlar. Fotoğrafların altına sürekli ‘bir yastıkta kocayın canımmm’ tarzı yorumlar yaparlar ve bu konuda birinciliği kimseye kaptırmazlar. İşin ilginç yanı, bu tip insanlar genelde bekardır ve bastırılmış evlenme içgüdülerini başkalarının düğünleriyle beslemeye çalışırlar. Eğer bu tip bir arkadaşınız varsa ve yakın gelecekte evlilikdüşünüyorsanız, hemen onunla iletişime geçin çünkü düğün için gereken birçok sorumluluğu seve seve alacaktır. Başkalarının düğünleri için düğün sahiplerinden daha fazla heyecanlanan bu insanlar Facebook aleminin halay başı da sayılabilirler.

2. Baştan aşağı karizmatik olduğunu sanan insan

Baştan aşağı karizmatik olduğunu sanan insan
Bu insanlar genelde spor salonunda çekilmiş fotoğraflarını paylaşırlar. Bedenleri ve dış görünüşleri ile o kadar kafayı bozmuşlardır ki, profillerine koydukları şık fotoğraflarda bir ton photoshop müdahalesi göze çarpar. Yazdıkları şeyler kısa ve olabildiğince karizmatiktir. Eğer paylaştıkları şarkıların altına bir yorum yazarsanız size asla cevap vermezler çünkü çok karizmatiklerdir ve sizinle uğraşacak vakitleri yoktur. Sürekli karbonhidratı kötüledikleri şeyler paylaşırlar ve arabalarıyla çekilmiş fotoğrafları profil resmi yaparak hava atarlar. Bu tip insanlarla facebook üzerinde iletişebilmenizin tek yolu onlarla gerçekten arkadaş olamaktır.

3. Varoluş sebebinin futbol maçlarını takip etmek olduğunu düşünen insan

Varoluş sebebinin futbol maçlarını takip etmek olduğunu düşünen insan
Günün maçı hakkında iletiler, başka bir takıma satılan futbolcuların açıklamaları, teknik direktörlerin maç öncesi yaptıkları yorumlar, ünlü futbolcunun bugün hangi renk ayakkabıyı giymeye karar verdiği, sakatlıktan dönen futbolcunun ne zaman tekrar forma kavuşacağı, gol krallığı son durumu, şampiyonlar ligindeki gidişat, maç sonrası çıkan sokak kavgaları… Bunlar bu tip insanların profillerini dolduran şeyler oluyor genelde. Profil fotoğrafları kesinlikle futbolla ilgilidir bunların. Ya tuttukları takımın stadyumunda çekilmiş bir fotoğraf, ya da o takımın bayrağı süsler profil fotoğraflarını. Ne yazık ki bu tip insanların profillerinde küfür görme ihtimali oldukça yüksektir. Özellikle hakemlere ve rakip takım oyuncuna edilen küfürler oldukça yaratıcı olabiliyor.

4. ‘Aşkı yanlış yerde aradım, bir daha kimseyi sevmeyeceğim’ edasında takılan insan

'Aşkı yanlış yerde aradım, bir daha kimseyi sevmeyeceğim' edasında takılan insan
Bu tip insanları herkes bilir. Cinsiyetçilik gibi algılanmasın ama bu tip insanlar genelde kadınlardan oluşur. Birileri onların kalbini yaralamıştır (ya da öyle davranmaktadırlar) ve bu yara asla kapanmayacaktır. Depresif müzikler, kanayan güller, terkedilmiş ev fotoğrafları, sonu hüsranla biten filmlerden acı sahneler bu insanların profillerini doldurur. Onlarla iletişim kurmanın yegane yolu onlara, onları anladığınızı hissettirmenizdir. Belki gerçekten acı çekiyorlar belki de öyle algılanmak istiyorlar. Onu bilemeyiz ama tek yol bu.

5. Allah’ı asla unutamayan insan

Allah'ı asla unutamayan insan
Herkesin dini duyguları kuvvetli olan arkadaşları vardır. Bizler de o insanlardan biri olabiliriz elbette, bunda kötü bir taraf yok. Bu tip insanlar genelde arkaplanında Mekke’nin bulunduğu fotoğraflar üzerine yazılmış dualar paylaşırlar. Üstelik günün her saati, o saate özel dualar paylaşdıkları da oldukça sık görülür. Üstüne üstlük, bir süre sonra ‘eğer Allah’a inandığını söylemekten korkmuyorsan bu duayı paylaş’ şeklinde yorumlar yaparak sizi de dualar paylaşmaya zorlayabilirler.

6. Neyi nasıl yazması gerektiği hakkında hiçbir fikri olmayan insan

Neyi nasıl yazması gerektiği hakkında hiçbir fikri olmayan insan
Bu insanların en temel ihtiyacı Türkçe’yi doğru düzgün öğrenmektir. İletilerde, mesajlarda, yorumlarda ve diğer her yerde adeta dili katlederler. Dahi anlamına gelen de’ler asla ayrı yazılmaz ve hiçbir cümle nokta ile bitmez. Bu insanlara yardım edelim arkadaşlar, ellerinden tutalım. Başka yol yok!

7. Damarlarından kedi sevgisi akan insan

Damarlarından kedi sevgisi akan insan
Bu insanların yalnızca profilleri kedi fotoğrafları ile dolu değildir, birçoğunun bedenlerinde kedi dövmesi vardır ve bir hayvanı nasıl bu kadar sevdiklerine akıl sır erdiremezsiniz. Kendi profillerini kedilerle doldurmaları yetmezmiş gibi sizin profilinize de dadanırlar. Paylaştığınız şarkıların veya fotoğrafların altına kedilerinin ağzından ‘çok güzel şarkıymış/fotoğrafmış ahmet abi miyavv’ gibi yorumlar yazarak insanı çileden çıkarırlar.

8. ‘Bakın ne kadar eğlenceli bir hayatım var’ diyen insan

'Bakın ne kadar eğlenceli bir hayatım var' diyen insan
Bu tip insanlar aralıksız olarak arkadaşlarıyla yaptıkları aktivitelerin fotoğraflarını paylaşır. Başlıklar hep ‘geçen gün x barda’ veya ‘kankilerle istanbul‘da’ gibi şeyler içerir. Arkadaşları onlar için dünyadaki en değerli şeylerdir. Bu tip insanların çoğu zaman sırf Facebook‘ta paylaşabilecekleri fotoğraflar çekebilmek için aktivite organize ettikleri görülür. Eğer iş yerinizde veya okulda bu tip bir arkadaşınız varsa, size sürekli ‘akşam suraya gidelim mi?’ demesi muhtemeldir. Sürekli eğlendiklerini ve bir şeyler yaptıklarını göstermek isteyen bu insanları şiddetle kınıyorum!

9. Sürekli hükümeti ve politikalarını eleştiren -genelde orta yaşı geçmiş- insan

Sürekli hükümeti ve politikalarını eleştiren -genelde orta yaşı geçmiş- insan
Bu tip insanlar dünyada olup biten her şey için hükümeti suçlarlar. Yağmur yağar hükümet suçlanır, yemek siparişi geç gelir hükümet suçlanır. Eleştirmek güzel ve önemli bir şeydir elbette ama yapıcı olması ve sağlam temellere dayanması bu işin özüdür. Gökyüzüne karışıp uçan giden sözcükler ile eleştiri yapmak bir takım ideolojilerin şakşakçılığından ileri gitmeyebilir. Bu tip insanlar bunu asla anlamaz ve hayattaki amaçları bir şeyleri eleştirmekmiş gibi davranırlar. Profillerine girerseniz türlü suçlamalar, iddianameler ve tamamlanmamış projeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

10. Karnını nasıl doyurduğu muallak olan insan

Karnını nasıl doyurduğu muallak olan insan
Bu tip insanlara göre her yiyecek toksitli ve dünya yok olmak üzere. Kuzey kutbu eriyor ve su kaynakları tükeniyor. Plastik kullanımı durdurulmalı, insanlar içinde yaşadıkları dünya hakkında bilinçlendirilmelidir. Bunların hepsi güzel şeyler, hatta harika şeyler ama baştan aşağı bu tarz şeylerle dolu bir Facebook profili görmek oldukça komik. Bu tip insanların ne yedikleri, ne giydikleri ve hatta nasıl yaşadıkları hakkında kafanızda soru işaretleri oluşması muhtemel. Hatta birçok konuda size kendinizi kötü hissettirebilirler. Örneğin ‘havuç yemeyin!’ şeklinde paylaşılan şeyler, kendi kendinize ‘bu akşam ne yesem?’ diye sormanıza sebep olabilir.

11. Manik anne

Manik anne
Bu tip annelerin sakince koltuklarına oturdukları asla görülmemiştir. Evde çocuklarıyla gün içinde en az 39 aktivite yapmak zorunda olan manik anneler, yaptıkları her şeyiFacebook üzerinde paylaşmaktan da geri durmaz. Duvarlar her ay yeniden boyanır, her gün alışverişe gidilir, sık sık halılar yıkanır, günde 5 öğün yemek pişirilir ve işe gitmiş olan kocalar gün içerisinde en az 19 kez aranır. Hele bu tip bir annenin uzakta yaşayan bir çocuğu varsa, vay o çocuğun haline… Durmaksızın oğlunun/kızının profilinde takılan manik anne, paylaşılan her şeye yorum yapar. Eğer bir şey paylaşılmıyorsa kendi paylaşır ve altına gene yorum yapar. Çocukluk fotoğraflarınız, ilkokulda söylediğiniz türkülerin videoları ve üniversite giriş sınavından önceki sivilceli haliniz profilinizi süsler. Bu annelere saygılarımı iletiyorum…

12. Gittiği her yeri profilinden duyurmak zorunda olan insan

Gittiği her yeri profilinden duyurmak zorunda olan insan
Bu insanlar asla durmaz, sürekli bir yerlere giderler. Bazıları uçakla gider, bazıları trenle gider, bazıları arabayla gider ama mutlaka giderler ve gittikleri yerleri Facebookprofillerinden duyurmamak onlar için söz konusu değildir. Bu iş bir süre sonra alışkanlık olur ve gidilen barlar, sokaklar, evler ve hatta süpermarketler dahi Facebook profillerini süsler. ‘Bu insanların işi gücü yok mu?’ diye düşünürsünüz ama bu soruya asla cevap bulunamaz.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir