Haberler

Google’dan dev ekranlı telefon: Nexus 6

İnternet devi Google, en büyük telefonunu yaptı, ilk günden stoklarda Nexus 6 sıkıntısı başladı.

Google’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Nexus 6, Google’ın en geniş ekranlı telefonu olma özelliğini taşıyor. Ekranı iPhone 6 Plus’tan dahi büyük olan cihaz gelecek ay itibariyle raflardaki yerini alacak.

5.9 inç’lik dev bir ekrana sahip olan Nexus 6, 13 megapiksel dahili kamera kullanıyor. 2.1 MP ön kamera kullanan cihaz, Android’in en yeni sürümü Lollipop sürümüyle geliyor.

Ekran çözünürlüğü 1440×2560 piksele kadar ulaşan Nexus 6, Qualcomm’un Snapdragon 805 işlemcisini kullanıyor. 3 GB RAM kullanan ve aynı zamanda grafik işlemcisi olarak Adreno 420 GPU’dan faydalanan Nexus 6, 3200 mAh tipi bataryayla da uzun bir şarj ömrü sunuyor.

İLK GÜNDEN TÜKENDİ

Yapılan açıklamaya göre Google Play üzerinden ön sipariş alımına başlanan Nexus 6 akıllı telefon daha ilk günün sonunda eldeki tüm stoğu tüketmiş durumda.

Nexus 6, önceki nesil örnekleri olan Nexus 4 ve Nexus 5 gibi bütçe dostu bir cihaz olmaktan öte, piyasadaki akranlarıyla boy ölçüşecek bir fiyat etiketine sahip. Ürünün 32 GB’lık versiyonu 649 dolar ve 64 GB’lık sürümü ise 699 dolardan satışa sunuldu.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir