Haberler

Deezer, internet radyosu ve ödüllü mobil ürünlerin önde gelen markası Stitcher’ı satın aldı.

Stitcher’ın 35 binden fazla programını kendi veri tabanına entegre eden Deezer, kesintisiz müzik deneyimine ek olarak kesintisiz sohbet ve eğlence deneyimi de sunmayı vadediyor

Dünyanın 182 ülkesinde, 35 milyon şarkılık bir kataloğa erişim imkanı sunan dijital müzik servisi Deezer, kişiselleştirilmiş konuşmalı internet radyosu ve ödüllü mobil ürünlerin önde gelen markası Stitcher’ı satın aldı.

Üyelerine 35 milyonluk geniş müzik kataloğuna ek olarak 35 bin konuşmalı radyo programı ve podcast’e erişim imkanı sunacak olan Deezer, bu birleşmeyle dünyanın kapsamı en geniş işitsel içerikli streaming servisine dönüştü.

ABD’de karasal yayın yapan en popüler 10 radyo programından sekizinin yayın haklarını elinde bulunduran Stitcher, NPR, BBC, Fox News, Wall Street Journal, CBS Radio News başta olmak üzere 12 bin global tedarikçiden de çeşitli içerikler sunuyor.

Deezer’ın kurucusu Daniel Marhely birleşmeyle ilgili yaptığı açıklamada; “Hemen hemen tüm müzik dinleyicileri, ister haber, ister eğlence, ister spor olsun,  konuşmalı radyo programları dinlemekten hoşlanıyorlar. 16 milyon kullanıcımıza müziğin ötesinde, daha iyi bir streaming hizmeti verebilmek için biz de Stithcer işbirliğimizle bu fırsatı değerlendiriyoruz.” dedi.

Stitcher CEO’su Noah Shanok da açıklamasında; “Bu anlaşmayla Deezer, dünya çapındaki tüm tüketicilerinin müzik ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılayarak pazar liderliğinde yerini aldı. Dinleyicilerimize en iyi dijital ses deneyimini sunmak üzere ürünlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Stitcher’ın Apple CarPlay ve Android Auto ile olan ortaklığı sayesinde otomotiv eğlencesi pazarındaki payını da genişletecek olan Deezer, BMW, Ford, General Motors, Jaguar ve Mazda markalı otomobillerin 50’den fazla modeline entegre olarak sürüş deneyimine müzik, radyo programı ve podcast keyfi katacak.

Deezer, Sticher’ın Android dünyasındaki 1 numaralı podcast uygulaması ve iOS dünyasında da iTunes’dan sonra en popüler podcast uygulaması olan ödüllü mobil ürünlerine de destek verecek.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir