Haberler

AMD’nin Mantle teknolojisi farkını ortaya koyuyor. Nasıl mı?

Mantle destekli AMD Radeon, Sid Meier Civilization: Beyond Earth Oyun Deneyimine Ekstra Güç Katıyor

AMD ve Fraxis sadece Beyond Earth için değil, Mantle API konusunda da aylar süren bir işbirliği gerçekleştirdi. Bir dönüm noktası sayılabilecek bu ortaklık sonucunda yapılan bütün GPU testlerinde Mantle destekli AMD Radeon grafik kartları en iyi performansı sağladığı ortaya çıktı. Eğer Civilization: Beyond Earth oynamak istiyorsanız pazarda size AMD Radeon™ R9 290X 8GB’dan daha iyi performans verebilecek bir kart yok!

1414750097_mantle-performans-tablosu.jpg

Beyond Earth Lider Grafik Programcısı John Kloetzli’nin bu işbirliği hakkındaki yorumları şöyle: 

“Renderlamanın CPU maliyetini düşürerek Mantle teknolojisinin CPU limitli sistemlere göre daha fazla resim karesi oranı üretmesini sağladık. Bunun sonucunda son seviye grafik kartı kullanan oyuncular CPU tarafından kısıtlanmadan önceki deneyimlerine göre daha keskin ve yumuşak bir oyun tecrübesi yaşayabilecekler. GPU limitli sistemlerde ise performans iyileşmeyebilir ancak hatırı sayılır bir güç tüketimi azalması olacaktır. Bu sistemlerin kullanıldığı cihazlar özellikle dizüstü bilgisayarlar ve tabletler olduğundan dolayı bu iyileştirmenin dikkat çekici olduğunu düşünüyorum. Azaltılmış CPU kullanımı aynı zamanda arka planda yürütülen işlemlerin oyun performansına müdahelesine daha az fırsat tanınacağının da bir göstergesi.

Sonuç olarak, Mantle sürücüsünün küçüklüğü ve sadeliği sadece verimliliği değil aynı zamanda dayanıklılığı da simgeliyor. Zaman içinde Mantle için bug oranının D3D veya OpenGL’den daha az olmasını öngörüyoruz. Uzun vadede ise Mantle’ın gelecek grafik API’larının tasarımında itici güç olacağını düşünüyoruz. Bu teknolojiye şimdiden yatırım yaparak, bize ve müşterilerimize daha yararlı bir ekosistem yaratılmasına yardım ediyoruz.

1414750797_entry-20140515-pic4.jpg

Eğer Civilization: Beyond Earth’ü 40 saat oynarsanız muazzam bir imaratorluk yaratmış olacaksınız. Bu da taktiksel savaş dışında başka olayların da olacağı anlamına geliyor. Yüksek seviyede zoom out yapmanıza imkan sağlıyoruz. En yükseğe çıktığınızda bütün imparatorluğunuzu bir karede görebileceksiniz. Bunun ne kadar talepkar bir işlem olduğunu biliyorsunuz. İşte tam burada pc performansları düşmeye başlıyor ve yine burası Mantle hakkında en heyecanlandığımız nokta.”

Geliştiricinin yorumlarına bakılırsa görüntü yumuşaklığının önemli bir parametre olduğu çok açık. Genel oyun oynanabilirliği hakkında kişisel bir inceleme yapmanızı önerirken özellikle oyunun sonlarında draw call sayısının arttığı anlarda da testinizde Mantle’ın ne denli iyi bir performans sağladığını görmenizi istiyoruz.

Eğer Radeon kullanıyorsanız EQAA’nın Civilization: Beyond Earth DirectX ve Mantle için otomatik olarak kullanıldığını bilmenizi isteriz. Mantle’ın tek başına EQAA kullandığı konumlarda Dx’in MSAA’yı kullandığı belirtiliyorsa lütfen en kısa zamanda bunu düzeltiniz.

MSAA’nın kapsam testinde eksik kalabilecek bölgelere anti-aliasing uygulayarak EQAA’nın üstün resim kalitesi sunma özelliğini kullanınız. Kapsam testi performans gözetildiğinde serbest ve maliyetsiz olduğunu göz önünde bulundurunuz.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir