Haberler

Bundan iyisi olamazdı: İki dakikada şarj olan 20 yıl ömürlü pil geliştirildi

Bu pili şarj etmek sadece birkaç dakika sürüyorr ve 20 ömrü var.

Araştırmacılar, 20 yılı aşkın ömrü olan yeni bir lityum iyon pil geliştirdi. Bu piller sadece uzun ömürlü olmakla kalmıyor, aynı zamanda inanılmaz hızlı şarj oluyor. İddiaya göre sadece iki dakika içinde% 70 şarj olacak.

Kullandığımız akıllı telefonlar ve tabletlerde bulunan 500 şarj döngüsüne sahip lityum-iyon pillerin şu anda yaklaşık iki yıllık bir pil ömrü bulunuyor ve yaklaşık ortalama iki saat bir zaman içerisinde tamamen şarj oluyor.

Nanyang Teknoloji Üniversitesi tarafından geliştirilen yeni piller 10.000 şarj döngüsüne kadar sürecek. Araştırmacılar, pil yerine standart grafit anoduna (negatif kutup) vermek için titanyum dioksit kullanılarak yapılan bir jel malzeme kullandı.

1413726613_iphonebatteryicon-578-80.jpg

Titanyum dioksit jel, (güvenli hem de ucuz olan) bir insan saçının çapından bin kat daha ince olan ufacık nanotüplere dönüşüyor. Yeni pillerin mucidi Doçent Chen Xiaodong, bu süper pillerin önümüzdeki iki yıl içinde piyasada kullanılacağını umduğunu söyledi.

Aynı zamanda daha hızlı şarjı ve uzun ömürlü pillerin başka bir artısı ise çöpe atılan ölü pillerin daha az olacak olması. Bu pilleri taşınabilir cihazlarda görmek harika olurdu ancak şu anda bu pillerin temel odağı elektrikli araçlar için.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir