Haberler

Android’in yapımcısı Google’dan ayrıldı!

Android platformunun en önemli isimleri arasında yer alan Andy Rubin, Google’dan ayrıldığını duyurdu.

Android işletim sistemi platformu en tanınmış yapımcılarından birini daha kaybetti. 2000 yılında Danger Inc.’i kuran ve günümüzde yüz milyonlarca kişinin kullandığı Android işletim sistemli telefonların temelini atan, ayrıca Android Inc.’in kurucu ortaklarından olan Andy Rubin, Google’dan ayrıldığını açıkladı.

Andy Rubin, 2005’te Android İnc’i Google’a devrederek kendisi de Android bölümünün başına geçmişti. 2013 yılının Mart ayına gelindiğinde Rubin, Android bölümünden alınarak Google’ın robot bölümünün başına geçmişti.

1414766616_unnamed-7.png

Andy Rubin’in Google’dan ayrılma sebebinin, kendi firmasını kuracağı ve bazı donanım parçaları üzerine çalışmalar yapacağı konuşulan dedikodular arasında. Öte yandan Google’da Andy Rubin’in koltuğunu devralacak isim de belli olmuş durumda. Robotlar üzerine çalışmalar yapmasıyla tanınan James Kuffner, Rubin’in koltuğuna oturacak.

Google, Android’in başına Mart 2013’te Sundar Pichai’yi geçirmişti. Hatta bir süre önce Google CEO’su Larry Page, Sundar Pichai’nin yetkilerini artırma kararı aldıklarını açıklamıştı. Bakalım Andy Rubin’in yeri kolay doldurulabilecek mi? hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir