Haberler

Youtube’da görüntü kalitesi 2 kat artıyor!

Dünyanın en ünlü video servis kanalı 60 fps videoları desteklemeye başladı.

YouTube Haziran ayında özellikle oyuncuların basıkısyla birlikte 48 fps ve 60 fps video oynatma desteğinin kullanıcılara sunulacağını açıklamıştı. O günden beri bu konuda bir açıklama ve atılım gerçekleştirmeyen Google, bu servisin belli firmalar tarafından kullanılabilmesine olanak sağlamıştı.

4K çözünürlüğün bile standartlaşmaya başladığı şu günlerde 60 FPS’nin oldukça önemli olduğunun altını çizelim. Gerçi henüz mobil cihazlar içinde hem 4K hemde 60 fps çekim yapabien bir telefon yok ama çözünürlüğün sona geldiğini ve şu günlerde üreticilerin artık FPS değerine odaklanacağını öngörüyoruz.

FPS  (frame per second yani saniyedeki kare sayısı) demek oluyor yani bu terim çözünürlükten tamamen bağımsız. Hatta çözünürlük arttıça kare/saniye oranının düştüğüne şahit olmaktayız. iPhone 6 720p çözünürlükte 240 kare/saniye çekim yapabilirken Full HD’de 30 kare/saniye oranında çekim yapabiliyor. Günümüz cep telefonlarının ise son 2 yıldan beri Full HD’de 60 kare/&saniye çekim yapabildiğini görmekteyiz.

Bundan böyle Youtube’de gerçek çözünürlükte ve gerçek kare/saniye oranalrında videolarımızı yayımlayabilecek ve izleyebileceğiz.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir