Haberler

Online alışveriş siteleri kişiye göre mi fiyatlandırma yapıyor?

Araştırmacılar, online alışveriş sitelerinin satın alan kişiye göre farklı fiyatlandırmalar yaptığını ortaya çıkardı.

ABD’nin Boston eyaletinde bulunan Northeastern Üniversitesi yaptığı araştırmada, 16 farklı online alışveriş sitesinin satış stratejisini inceledi. Sonuçlar hiç iç açıcı değil!.

Araştırma sonucunda sitelerin, kullanıcıların yaşadıklar yer, bilgisayar ya da cep telefonu kullanarak alışveriş yapmaları ve daha önce yaptıkları alışverişlere göre farklı fiyatlar belirlediği ortaya çıktı.

1415099049_141103140645wifihotspot624x351gettynocredit.jpg

Araştırmaya katılan 300 kişi, belirlenen 16 şirket için ürün araması gerçekleştirdi. Gerçek kullanıcılara sunulan fiyatlarla, araştırma için otomatik arama yapan sahte kullanıcılara sunulan fiyatlar karşılaştırılınca, e-ticaret sitelerinin kullanıcıya göre farklı fiyat politikası uyguladığı görüldü.

Araştırmayı yapan uzmanlar elde edilen verilerin sadece ABD’deki e-ticaret siteleri için fikir verdiğini, Dünya çapında geçerliliğinin henüz ispatlanmadığını belirtiyor. Ancak bu durum akıllara şu soruyu getirtiyor: Acaba Türkiye’deki Online alişveriş siteleri de tüketiciye benzer fiyat politikası mı uyguluyor? Ne dersiniz?

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir