Haberler

Samsung, LCD ve Ultra HD TV’lere yöneliyor

Televizyon sektörünün LG ile birlikte lider markalarından olan Samsung önümüzdeki yıldan itibaren LCD ve 4K Ultra HD TV’lere odaklanacağını açıkladı.

Samsung’un TV bölümü Başkanı Kim Hyun-seok önümüzdeki yıl OLED TV duyurularının gerçekleşeceğini ancak asıl odak noktasının LCD panelli ve 4K çözünürlüklü TV’ler olacağı ifade etti. 

Geçtiğimiz günlerde LG cephesinden de benzer bir açıklama yapılmış ve şirketin 2015 yılıyla birlikte Quantum Dot teknolojine yoğunlaşacağı açıklandı. Ancak LG, OLED ekran üretimi için yatırımların kaldığı yerden devam ettirecek. Üstelik LG’ye göre TV kategorisinde OLED ekran kullanımı bir gün standart hale gelecek.

Samsung gelecek yıl Quantum Dot teknolojisine sahip LCD ekranlara yoğunlaşacak. Güney Kore medyasına göre Samsung, Quantum Dot ekranların üretim aşamasında insanlar için tehlikeli olarak kabul edilebilecek Cadmium elementi içinse Güney Kore’de kimyasal firmalarla işbirliği içerisinde olarak bu sorunu ortadan kaldıracak.

Daha iyi renkler, daha geniş görüş açı ve doğru renkler sunan Quantum Dot ekranlar, OLED ekranlara göre daha az maliyetli. İnsan saçından 10.000 kat daha ince yarıiletken kristallerin kullanıldığı Quantum Dot ekranlar ayrıca OLED panellerle kıyaslandığında %15-20 enerji verimliliği sunuyor. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir