Haberler

Amazon’dan herkesi şaşırtan akıllı hoparlör: Amazon Echo

Amazon yeni ürünü bu defa akıllı bir hoparlör oldu.

Tablet ve e-kitap çözümleriyle adından söz ettiren Amazon’un yeni ürünü bu defa akıllı bir hoparlör oldu. Bluetooth bağlantısına sahip Amazon Echo Siri, Google Now ve Cortana kişisel sesli asistan hizmetlerine benzer bir yapıda çalışıyor. Cihaz kullanıcıların sesli komutlarını algılıyor ve bu doğrultuda verilen görevi yerine getiriyor. Yöneltilen sesli soruların yanıtlanabilmesi için Amazon Echo’nun internete bağlı olması gerekiyor.

Sahip olduğu 7 mikrofon sayesinden bulunduğu ortamdaki sesleri rahatlıkla algılayabilen Amazın Echo ile hava durumu bilgisi, müzik ve  haberleri dinleyebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz alışveriş listesi de oluşturabilirsiniz.

Ortamdaki tüm sesleri rahatlıkla duyabilen ve sesli komut için sürekli hazır kıta bekleyen Amazon Echo akıllı hoparlörü dilerseniz Amazon tablet/telefon, Android ya da iOS işletim sistemli bir cihazla kontrol edilebiliyor.

Akıllı hoparlör şu an için sadece Amerika ve davetiye usulü şeklinde ön siparişe açıldı. Amazon Prime üyeleri hoparlöre 99 dolardan sahip olurken, normal kullanıcıların ise aygıt 199 dolar ödemesi gerekecek. 

1415349653_amazon-echo-spec.png1415443735_4.jpg1415443729_3.jpg

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir