Haberler

Dünyanın en büyük Güneş Enerjisi Santrali çalışmaya başladı!

Biz Nükleer enerjinin peşinde koşarken; bakın dünya nelerle uğraşıyor!

Enerji, tüm dünyanın peşinden koştuğu uğruna savaşlar çıkartılan insanlık için oldukça önemli olan bir kaynak. Ülkemiz özellikle kömürle çalışan termik santrallerin cenneti diyebiliriz. Alelacele yapılan termik santrallerin yöneticileri “çevreye hiç zarar vermeyeceğiz” açıklamlarında bulunsa da bunun ne kadar gerçek olduğunu bize sanırım zaman gösterecek. Bulunduğum çevrerde 3 adet ve 1 adette yapımı devam eden termik santral olduğunu hatırlatmama lütfen izin verin.

Amerika’da ise termik santrallerin yerini Güneş Enerjisi Santrallerinin aldığını görmekteyiz. Yapımı devam eden 3 santralden ilki tamamlandı ve enerji üretimine başladı. Tabloda yapımı devam eden santralleri görebilirsiniz.

Proje İsmi Yapım İsmi Kapasite (MWac) Anlık Üretim(11/14) Şehir Yapan Firma Mal Sahibi
Topaz Solar Farm First Solar 550 550 CA PG&E MidAmerican Energy Holdings
Desert Sunlight First Solar 550 524 CA PG&E, SCE NextEra Energy Resources, GE Energy Financial Services, Sumitomo
Solar Star  SunPower  579  309  CA  SCE MidAmerican Energy Holdings

Tamamlanan 550 megavatlık Topaz Solar Güneş Santralinin fotoğrafını aşağıdan görebilirsiniz. Bu Enerji Santralinin 160.000 adet evin elektirk ihtiyacını karşılayabildiğinin altını çizelim.  Aynı megawatt’a sahip bir termik santralin günde ortalama 5500 TON kömür yaktığını ve Güneş Enerji Sisteminin enerji maaliyetinin sadece bakımları olduğunu sizlere söyleyelim.

 

1417170826_first-solar-topaz.jpg

 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir