Haberler

Android 5.0 Lollipop için Adobe Flash desteği nasıl sağlanır?

Android 5.0 Lollipop üzerinde Adobe Flash desteği var mı?

Android genellikle açık bir platform ve Adobe Flash da dahil olmak üzere her türlü özgür yazılım için bir liman olarak kabul edilir. Ancak 2012 yılında Android 4.1 Jelly Bean duyurulduğundan bu yana Android üzerinde Adobe Flash desteği kayboldu.

Android teknik olarak hala Flash desteği sunmuyor ancak yinede 4.3’e kadar flash tabanlı web sitelerde teknik olarak oynatmak kolay olsa da, daha sonra AOSP robot Tarayıcı olarak önceden yüklenmiş her akıllı telefonda hala Flash desteklenmektedir.

Mobil Chrome Adobe’nin Flash desteğini kesen ilk tarayıcılardan biriydi ancak Dolphin, Puffin gibi üçüncü taraf tarayıcılarda kullanabilirsiniz. Android 5.0 Lollipop versiyonu da diğerlerinden farklı değil.  Chrome, Firefox, Dolphin, ya da diğer ana tarayıcılardan biri Adobe Flash desteği sunmuyor.

1416584977_flash-player-android-lollipop.jpg

Ancak Adobe Flash desteği gerektiren siteleri telefonunuzda çalıştıracak yollar mevcut. Bunun için Flashfox ve Flashify indirip kurmanız yeterli.

Google Play Flashfox Tarayıcı İndir

Flashfox şu anda bunun için çalışan tek çözümdür. Reklamları ücretsiz bir sürümü ve 2,99 $ maliyeti ile reklamsız ama ile ücretli bir sürümü mevcut. Bu iki versiyonu geliyor.

 

2) Flashify indirin

Bu ikinci adım zorunlu değil ama Flashify tarayıcınıza güzel bir ektir. Flashify temelde bir kısayol ekleyen basit bir uzantısı ile tarayıcıya yerleşiyor ve böylece hızlı, farklı bir tarayıcıda flash destekli bir web sayfası açabilirsiniz. 

Sonraki sayfalarda Adobe Flash için Flashfox + Flashify Android 5.0 Lollipop ekran görüntülerini inceleyebilirsiniz.


1416660457_3.jpg

 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir