Haberler

LG, 110-inç 4K Ultra HD OLED TV’yi duyurmaya hazırlanıyor

CES 2015’e sayılı günler kaldı ve kullanıcılar yeni ürünler için sabırsızlanıyor.

6-9 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek CES 2015 etkinliğinde yepyeni teknolojilerle donatılan ürünler bizleri bekliyor olacak. Teknolojinin birçok kategorisinde ürün sergileyecek firmalarından biri de LG olacak.

Güney Koreli teknoloji devinin CES 2015’te 55-inç büyüklüğünde 8K çözünürlüklü monitör ve TV (prototip bir ürün) duyuracağı bir süredir konuşuluyordu. Şimdi bu iddialara bir de 4K çözünürlüklü 110-inç ekrana sahip 4K Ultra HD OLED TV’nin ekleneceği konuşuluyor. Gelen haberlere göre LG ekran üretimine odaklanan yeni tesisler açtı ve bu tesislerde 110-inç büyüklüğünde 4K OLED paneller oluşturabilecek ekipmanlara sahip.  

LG’yi özellikle TV kategorisinde bir hayli iddialı ürünlerle CES 2015 etkinliğinde göreceğiz. Henüz 4K TV ve içeriklerin yaygın olmadığı şu süreçte üreticiler arasında çözünürlük savaşı yaşanıyor ve görünşe bakılırsa LG bu noktada bir adım önde olmayı hedefliyor. 55-inç 8K (7680 x 4320p) çözünürlüklü TV ya da monitörde 33.2 milyon alt piksek barınıyor. Bu oran günümüzde en çok kullanılan Full HD standardından tam 16 kat daha fazla alt piksel anlamına geliyor. LG ayrıca söz konusu ürünlerde RGB (Kırmızı,Yeşil,Mavi) alt piksel dizilimin yanına W (Beyaz) alt piksele de yer vererek parlaklık seviyesini ciddi oranda artırmayı hedefliyor. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir