Haberler

CES 2015: Netatmo, Welcome adlı akıllı ev kamerası duyurdu

Evin bir üyesi olan Welcome güvenlik önlemleri düşünülerek tasarlanan bir ürün.

2011 yılında kurulan, dinamik ve yenilikçi ürünleriyle kısa süre içerisinde adından söz ettiren Netatmo firması CES 2015 etkinliğinde dikkat çeken bir ürün tanıtımı gerçekleştirdi. Şirketin CES 2015’te sergilediği en güncel ürünü “Welcome” adlı akıllı ev kamerası oldu. Türkçe “Hoş geldiğiniz” adından olan akıllı kamera yüz tanıma teknolojisinden yararlanarak güvenliği ön planda tutan bir cihaz.

Welcome ailedeki her bireyin yüzünü tanıyabilir. Eve gelen her kişinin görüntüsünü Android ve iOS tabanlı akıllı telefona bildirim şeklinde gönderen kamera, yabancı bir yüz tespit ettiğinde de yine bu görüntüyü anında akıllı telefona gönderiyor.

1420533956_welcome-1.jpg

Anne ve babaların çocukların okuldan ne zaman döndükleri ya da evde kimlerle birlikte olduklarını rahatlıkla öğrenebileceği ilginç bir çözüm olan Welcome, aynı zamanda yaşlı ebeveynlerin bakımlarında da rol üstleniyor.

Welcome ile bazı özelleştirmeler yapmak da mümkün. Örneğin; akıllı kamera tarafından kaydedilen fotoğraf ve videolar ailedeki her birey yerine sadece anne ve babanın telefonuna gönderilebilir. Kamera, kaydettiği görüntüleri ise SD kart içerisinde saklıyor.

Akıllı kamera 130 derecelik görüş açısına sahip kamera Full HD kalitesinde videolar kaydedebiliyor. Ürünün fiyat  ve çıkış tarihi bilgisi henüz açıklanmadı. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir