Haberler

CES 2015: Western Digital dünyanın en hızlı 4TB sürücüsünü sergiledi

Prototip Sürücü Demosu, Piyasadaki Anakartlarda, Karşılaştırmalı Kriter ve Oyun Deneyimi Bazında Öncü Bir Performans Sundu

Western Digital  4-5 Ocak’ta Las Vegas, Nevada’daki Storage Visions 2015 tüketici elektroniği fuarında, dünyanın en hızlı 4TB hibrid sürücüsünü sergiledi.  WD’nin prototip sürücüsü, masaüstü ve oyun uygulamaları için çarpıcı performans ve GB-fiyat değeri sunmak için SATA Express PCI-e ara birimi, 4 TB kapasiteli 3,5 inçlik hibrid sabit disk ve 128 GB’a varan katı hal sürücüsü kullanıyor.

Storage Visions 2015’teki iki WD SATA Express ara birimi tanıtımı, WD ortakları ASRock ve Gigabyte’ın piyasadaki ana kartlarını da kapsadı. Bu sistemler, tek bir birimde ön belleğe alma ve RAID için kablolu SATA Express PCI-e bağlantı esnekliği ve konfigürasyon seçeneklerini sergiledi.

1420747145_b20150108105514.jpg

 Yoğun masaüstü kullanımı senaryoları, çoklu uygulamalar üzerinde kritik sıcak verilerin tutulmasına olanak vererek genel performansı artıran büyük ön bellek kapasitelerinden faydalanıyor (tanıtımda 64 GB kapasite sergilendi).  WD ’nin 64 GB ön bellekli SATA Express 4 TB kapasiteli sürücüsü, WD laboratuarlarında PCMark8 karşılaştırmalı testinde 4459 puana ulaşarak uygun GB-fiyat değeri seviyesinde SSD’ye yakın performans gösterdi.

 WD Depolama Teknolojileri Kıdemli Başkan Yardımcısı Matt Rutledge şunları söyledi: “WD, kendini, geleneksel bir sabit diskten bekleyebileceklerinizin sınırlarını zorlamak üzere sektörle birlikte çalışmaya adamıştır. Sektör, PCI Express’e geçerek, dünyanın en gözde depolama veri yolunu, dünyanın en gözde bilgisayar veri yolu ile buluşturuyor. Bu birliktelik yeni yeterlilikler geliştirmek için sağlam bir büyüme alanı sağlarken, eski SATA sürücüleri yeni SATA Express tabanlı bilgisayarlara takma yeteneğini de muhafaza ediyor.”

1420747186_b20150108105734.jpg

WD Mühendislik Kıdemli Başkan Yardımcısı Gary Meister da şöyle konuştu: “WD kültürü,  hızla değişen sektördeki ortaklarıyla, güçlü işbirliklerinin kültürüdür. Sektörün PCIe protokolü etrafında tek bir depolama veri yoluna dayanan genel PC alt sisteminde basitleşmeye doğru yöneldiğini görüyoruz.  Bu tanıtımda bir sabit disk, flash NAND ve SATAe teknolojisini tek bir pakette birleştirip, sistemdeki bir yuvayı boşa çıkarttık ve müşterilerimizin böyle gelişmiş bir depolama çözümü oluşturmaları ve sürdürmelerini basitleştirdik. Müşterilerimiz bir sonraki depolama veri yoluna geçmemizi istediğinde, bu geçişi desteklemeye hazır olmak için gereken çalışmayı yapmış olacağız.”

1420747270_b20150108105837.jpg

ASRock Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı James Lee ise “İki WD prototip sürücüden RAID çıkarıldığında neredeyse saniyede 10 GBit hız sergilemesinden çok memnunuz. ASRock, klasik darboğazları aşan yeni sistem ve mimariler yaratmada en ön saflarda yer almaktadır,” dedi.,

Gigabate’ın üretim planlama bölümü müdürü Jackson Hsu ise “Gigabyte tanıtımı, bir WD prototip SATAe sürücüsünün birinci sınıf oyun deneyimine nasıl olanak vereceğini gösterdi” dedi ve şöyle devam etti: “Tanıtımımızda, bir sabit disk ile bir flash alt sistemini son kullanıcı için tek bir birim olarak gösterecek birleşimi ortaya çıkarmak üzere WD ile birlikte yaptığımız çalışma yer aldı. Bu, yönetecek tek bir sürücüye sahip olmanın rahatlığıyla birlikte, tek bir sistemde farklı aygıtlar bulunmasının gücüne de olanak veriyor.” 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir