Haberler

Android kullanıcıları bu araştırmaya çok kızacak!

ABD’li araştırma şirketi Chitika’nın yaptığı araştırmaya göre iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarından daha zeki olduğu iddia edildi.

ABD’de yayınlanan bir araştırmaya göre iPhone kullanıcıları Android kullanıcılarına göre hem daha zengin hemde daha zeki. Chitika’nın Alaska, Montana ve Vermont eyaletlerinde yaptığı araştırma da iPhone kullanım oranının diğer eyaletlere göre çok daha fazla olduğu belirtildi.

Bu eyaletlerdeki üniversite mezunlarının da çok olması ışığında değerlendirme yapan şirket, iPhone kullanıcılarının daha zeki olduğu sonucuna vardı. Chitika’ya göre iPhone kullanıcıları sadece zeka olarak değil aynı zamanda maddi olarak da Android kullanıcılarından önde gözüküyor. Chitika’nın yaptığı bu türden araştırmalar ilk değil. Akıllı telefon kullanıcıları arasında yapılan diğer araştırmalarda da benzer sonuçlara ulaşılmıştı.

1422048529_img20150123232757.jpg

Ladbrokes şirketi de 2014 yılında yaptığı araştırmada 1000 akıllı telefon kullanıcısına bir zeka testi uyguladı. iPhone kullanıcıları hız ve beyin fonksiyonlarının ölçüldüğü testte 94 saniye ile en hızlı sonuca ulaşan grup oldu. iPhone kullanıcılarından sonra 2.sırada 99 saniye ile Google Nexus kullanıcıları yer alıyor.

Ayrıca testi en hızlı bitiren bir Samsung kullanıcısı olsa da Samsung kullanıcıları genel sıralamada 103 saniye ile 3. olabildi. HTC kullanıcıları ise aynı testi 105 saniyede tamamlayarak 4. sırada yer aldı. Blackberry kullanıcıları ise 118 saniye ile en yavaş grup oldu.

Öte yandan Android cihazları ABD’de daha fazla satılsa da iPhone ABD’deki en popüler telefon olma özelliği devam ettiriyor. ABD genelinde akıllı telefonların %42’si iPhone, 2. en popüler cihaz ise Samsung’un akıllı telefon modelleri yer alıyor.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir