Haberler

Microsoft HoloLens’te gizemli bir Intel Atom işlemci kullanılıyor

Microsoft’un sanal gerçeklik gözlüğü henüz açıklanmayan bir Intel Atom işlemciden güç alıyor.

Microsoft’un geçtiğimiz günlerde düzenlediği Windows 10 etkinkiğinde tüm dikkatler bir aranda sanal gerçeklik gözlüğü HoloLens’in üzerine kaydı. Microsoft’un uzun süredir geliştirdiği sanal gerçeklik gözlüğü gerek tasarımı ve gerekse sunduğu özelliklerle birçok kişinin dikkatini çekmeyi başardı.

Hologram uygulamaları günlük hayatın içine yerleştiren gözlük için Microsoft bir tanıtım videosu yayınlayarak, gözlüğün işlevlerini net bir şekilde ortaya koydu. Söz konusu videoya alt bölümden göz atabilirsiniz.

Microsoft sanal gözlüğü HoloLens hakkında detaylı bilgi vermedi. Özellikle de donanım tarafında neler yer aldığı tam olarak bilinmiyor fakat elde yine de bilgiler mevcut. Ayrıca HoloLens’in yetenekleri şu an için sınırlı ve geliştirilme aşamasında. İlerleyen dönemlerde muhtemelen nisan sonunda düzenlenecek Microsoft Build Konferansı’nda HoloLens hakkında daha fazla detaya sahip olacağız.

Sanal gerçeklik gözlüğün donanım tarafında üç birim yer alıyor. Bunlar gözlüğe özel işlemci, ekran kartı ve holografik işlemci şeklinde sıralanıyor. PCWorld sitesi HoloLens’te yer alan işlemciye dair ilk detayları gün yüzüne çıkardı. Siteye göre HoloLens’e henüz tanıtılmayan bir Intel Atom işlemci güç veriyor. Akıllı gözlükte yer alan işlemci Intel Cherry Trail tabanlı 14nm üretim sürecine sahip. Üretim sürecine bağlı olarak daha az alan kaplayan işlemci ayrıca eski Bay Trail mimarili işlemcilerden daha güçlü-hızlı bir performans ortaya koyuyor. Intel tarafından geliştirilen işlemcinin bu yıl birçok tablette kullanılması bekleniyor. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir