Haberler

‘Android partisi’ mi kuruluyor?

Avrupa’nın bir çok ülkesinde etkili olan Korsan Parti, Kim Dotcom’ın Yeni Zelanda’da başlattığı İnternet Parti girişiminden sonra Android kullanıcıları da yeni bir siyasi hareketin geleceğini tartışmaya başladı.

Google’ın mobil işletim sistemi Android, akıllı cihazlarla hayatımızın birçok alanına girerek popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Son gelen söylentilere göre Android, teknolojiden başka platformlarda da boy gösterecek.

Bu yıl 11/12 Mayıs 2015 tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde herkese açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek Android Geliştirici Günlerinde teknolojinin geleceğine dair birçok konu ele alınacak. Geliştirici günleri ile ilgili Android kullanıcıları şimdiden Android’in gelecekte siyasete girip girmeyeceğini merak ediyor. Avrupa’da etkili olmaya başlayan Korsan Parti ve Kim Dotcom’ın Yeni Zelanda’da başlattığı İnternet Parti girişiminden sonra Android kullanıcıları da yeni bir siyasi hareketin geleceğini yoğun bir şekilde tartışmaya başladı. 

1422742435_img20150131230015.jpg

                                                                                                     Yukarıdaki görsel temsilidir.

Android kullanıcılarının ağırlığını oluşturan Y ve Z kuşağının dünyadaki mevcut politik sisteme sıcak bakmaması, ve siyasetçilerin dijital konularda çözüm bulma konusunda yavaş kalması kullanıcıları dijital politik platformlar oluşturmaya iten faktörler arasında yer alıyor. 

Android kullanıcılarının teknoloji lobisi olarak mı yoksa, siyasi parti olarak mı dünya siyasetinde yerini alacak şimdilik bilinmiyor. Bu iddiaların doğru olup olmadığını gelecek günler gösterecek. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir