Haberler

İşte uyuşturucu satıcılarının tercih ettiği Nokia telefonu

Polislerin ulaşamadığı telefon: Nokia 8210

Nokia’nın eski telefonlarına hala güçlü bir talep var ve bu talebin arkasında ilginç bir hikaye bulunuyor. Araştırmalara göre eski Nokia telefonların uydudan saniye saniye nerede olduğu izlenemediği için uyuşturucu satıcılarının tercih nedeni oluyor. En çok tercih edilen model ise Nokia 8210…

Nokia 8210 modern ihtiyaçlar haricinde cep telefonu olarak tüm ihtiyaçları giderebiliyor. GPS olmadığı için telefon uydudan takip edilemiyor. Polisler Wi-Fi ve Bluetooth olmadan telefona ait bilgileri alamıyor. Ayrıca Nokia 8210’da kızılötesi özelliği olduğu için gerektiği zaman başka bir cihaza bilgiler anında aktarılabiliyor. Bunun yanı sıra pili sömüren uygulamalarda olmadığı için cihazın pil ömrü de oldukça uzun oluyor.

1422609309_8210rood.jpg

Bir uyuşturucu satıcı yaptığı açıklamada, iPhone ve yeni akıllı telefonların aksine Nokia 8210’nun daha güvenli olduğunu ve şimdiki telefonların polis ve federaller tarafından dinleme ve yerini bulma konusunda daha kolay olduğunu söyledi.

Bir telefon mağaza sahibi ise potansiyel alıcıların en çok tercih ettiği telefonun Nokia 8210 olduğunu ancak 1999 yılında üretilen bir telefon olduğu için bulmanın oldukça zor olduğunu söyledi.

Aşağıda Nokia 8210’un tanıtım filmini izleyebilirsiniz.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir