Haberler

Alo desin yeter eskide kaldı: Kullanıcıların akıllı telefon seçerken aradığı özellikler!

Araştırma şirketi BAREM, yaptığı araştırmada Türkiye’deki mobil teknoloji kullanımına ait verileri ortaya koydu.

BAREM tarafından Türkiye’de gerçekleştirilen araştırmada, kullanıcıların akıllı telefon seçerken hangi kriterlere önem verdiğini verilerle açıkladı.

1422882176_img20150202145846.jpg

●Kullanıcılar satın almayı düşündükleri akıllı telefonlara ödeyecekleri ücretin çok yüksek olduğunu düşünseler de kullanım sırasındaki performansının bu parayı hak etmesini istiyor. Tabii burada da “pahalı olan kalitelidir” algısının ne kadar önem arz ettiğini belirtmek gerekir.

●Kullanıcılar akıllı telefon seçerken artık sadece konuşmak ve mesajlaşmak için değil, internet, eğlence, iş takibi, sosyal medya gibi birçok alanda da kullanmak istiyor.

●Kullanıcı akıllı telefon alırken 3 temel özelliğe dikkat ediyor; estetik, ekran boyutu ve işletim sistemi. 

●Ayrıca kullanıcılar, tuş sayısının az olduğu  telefonları tercih ediyor. Piyasada satılan cep telefonlarının yüzde 90,9’unun dokunmatik ekran olduğunu düşünürsek kullanıcının dokunmatik ekranlı telefonları tercih ettiğini görüyoruz.

●Akıllı telefon kullanıcıları özellikle gençler büyük ekranlı telefonları tercih ediyor. İşletim sistemlerinde ilk tercih yüzde 74,4 ile Android olurken, geri kalan yüzdeyi iOS ve Windows Phone kullanıcıları paylaşıyor.

●Öte yandan cep telefonu alırken kullanıcının dikkat ettiği özelliklerden birisi de kamera çözünürlüğü.

●Sosyal medya kullanımının arttığı günümüzde kullanıcılar her yerde yüksek kaliteli fotoğraflar çekip anında paylaşmak istiyor. 

●Bu özelliklerin yanında kullanıcı “Selfie” modası ve görüntülü konuşma olanağı nedeniyle arka kamera kadar olmasa bile ön kameranın da yüksek çözünürlükte fotoğraf çekebilmesine önem veriyor.

●Araştırmada marka ve modele gösterilen ilgiye yer verilmemiş onu da biz ekleyelim: Bir çok kullanıcı tüm bu özelliklerin yanında marka ve modellerin popülaritesine önem vermekte. Mesela beğendiği marka ve modelden daha yüksek donanımlara sahip cihazlara “Çin malı, Çin malına güven olmaz” etiketi yapıştırır. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir