Haberler

Türksat, Bilkent Üniversitesi ile işbirliğine gidiyor

Türksat ve Bilkent Üniversitesi birlikte AR-GE yapacak

Türksat ve Bilkent Üniversitesi, Türksat’ın faaliyet alanlarında AR-GE projeleri yapmak üzere işbirliği protokolü imzalıyor.. Bilkent Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin koordinasyonundahazırlanan protokol ile“uydu haberleşme”, “sinyal işleme”, “televizyon yayıncılığı”, “anten”,“konumlama” ve “şifreleme teknolojileri”gibi alanlar ve Türksat’ın ihtiyaç duyduğu diğer birçok konuda AR-GE projeleri hayata geçirilecek. Söz konusu çalışmalar, Türksat tarafından kurulacak TürksatLab adı verilen laboratuvarda gerçekleştirilecek.

Türksat Lab bünyesinde Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü akademisyenleri ve araştırmacıları ile Türksat uzmanları birlikte AR-GE çalışmaları yürütecek. Ayrıca,Bilkent Elektirik Elektronik Mühendisliği öğrencileri, Türksat çalışma alanlarına yönelik lisans bitirme projeleri hazırlayacak, yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapacak.

Üniversite ile sanayi işbirliği kapsamında, yeni ve başarılı bir model olması beklenen Türksat Labçalışmalarının birçok yenilikçi (innovative) teknolojinin sanayiye kazandırılmasında faydalı olacağı öngörülüyor. Bilkent Üniversitesi, üniversite bünyesinde üretilen bilgi ve teknolojinin en yaygın biçimde toplum yararına kullanılmasını ve ekonomiye kazandırılarak, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Ülkemizin lider kuruluşu Türksat, 2023’de Türkiye’nin 10 küresel markasından biri olarak Dünya’da önde gelen bir teknoloji şirketi olmayı amaçlıyor.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir