Haberler

İTÜ Çekirdek’ten gelişen otomotiv sektörüne destek

Projeniz mi var?

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde, 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 5 milyon TL’yi aşan destekler sağlayan Türkiye’nin önemli girişimcilik destek projelerinden İTÜ Çekirdek’te, 2015 yılı başvuruları başladı. Ticarileştirilebilir tüm projelere ve sektörlere açık olmanın yanı sıra büyük potansiyele sahip özel kategoriler açarak sektörlerin gelişimine de ön ayak olan İTÜ Çekirdek’in bu yılki “özel” kategorisi ise Otomotiv Teknolojisi.

İTÜ Çekirdek’in Otomotiv Teknolojisi kategorisi, Türkiye’de otomotiv sektörünün sürdürülebilir rekabet avantajına sahip daha güçlü bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Güvenlik sistemleri, çevre dostu üniteler, navigasyon, akıllı donanım, elektrik ve elektronik sitemler, iç-dış aydınlatma, akıllı araç yazılımları, enerji tasarrufu gibi bir otomobili oluşturan tüm parçalara ve aksesuarlara yönelik fikri ya da projesi olan girişimciler bu kategoriye başvurabiliyor.

Projelerin ödüllendirildiği İTÜ Çekirdek BIG BANG’de bu yıl dağıtılacak toplam ödül 1 milyon TL olarak belirlendi. Ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da projesi olan girişimcilere, teknoloji şirketlerini kurup, geliştirmelerine olanak tanıyacak her tür desteği sağlayan İTÜ Çekirdek için son başvuru tarihi ise 3 Nisan 2015.

 “Otomotivde daha fazlası mümkün”

Türkiye’de otomotiv sektörünün 2014 yılında 23 milyar dolar üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini belirten İTÜ ARI Teknokent İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, İTÜ Çekirdek Otomotiv Teknolojisi kategorisinin bu alandaki yenilikçi fikirlerin gelişmesine ilham kaynağı olacağını belirtirken şu değerlendirmede bulundu: “Otomotiv sektörü Türkiye’de ihracat ve istihdam rakamlarında lokomotif sektörlerden biri konumunda. Ancak bunun daha fazlası da mümkün. Önümüzdeki 10 sene içinde otomotiv sektörünün elektrik, elektronik, yazılım ve enerji üzerine odaklanarak gelişmesi bekleniyor. Bunun da yolunun bu alanda gerçekleştirilecek inovasyonlar ve yapılacak Ar-Ge çalışmaları olduğuna inanıyoruz. Mekanikte dünya markaları arasında güçlü konumumuzu pekiştirmek ve şimdiden geleceğin teknolojilerine sahip olmak için bugünden atılacak adımlar büyük önem taşıyor. Bu anlamda İTÜ Çekirdek Otomotiv Teknolojisi kategorisi kapsamında çok şaşırtıcı fikirler göreceğimize ve bu alanda fırsatlar sunulduğu takdirde girişimcilerimizin ne denli yetkin olduklarına tanıklık edeceğimize inanıyoruz.”

Girişimcilere sağladığı 800 m2 lik açık ve kapalı ofis, laboratuvar, seminer ve toplantı salonları ile bir girişimcinin ihtiyacı olan bütün fiziki olanakları bir arada sunan İTÜ Çekirdek;  Elginkan Vakfı, Cardtek Group, Microsoft, SAP, TEB gibi pek çok önemli kuruluşun destek ve işbirliği ile Türkiye’ye yeni teknoloji şirketleri kazandırıyor.

İTÜ Çekirdek’in bir parçası olma hedefindeki girişimcilerin, otomotiv kategorisi başvuruları için 3 Nisan’a kadar, diğer tüm sektörlerde başvurular için 12 Mart’a kadar,http://www.itucekirdek.com/ adresine başvurmaları yeterli oluyor.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir