Haberler

Birleşik Krallık Teknoloji Etkinliği’nde teknolojinin kalkınmadaki rolü tartışıldı

GREAT kampanyası çerçevesinde İstanbul’da düzenlenen Birleşik Krallık Teknoloji Etkinliği, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Livingston’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Livingston’ın konuşması ile başladı. Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Richard Moore’un katılımcılara hoşgeldiniz demesinin ardından kürsüye gelen Lord Livingston, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Ekonomik değerlendirmeler Türkiye’nin, Meksika, Endonezya ve Nijerya ile birlikte 2050 yılına kadar en hızlı büyüme gösteren 4 ülke arasında olacağını gösteriyor. Birleşik Krallık hükümeti, hem Türkiye’ye hem de Birleşik Krallık’a fayda sağlayacak fırsatlar geliştirmeyi sürdürmeyi hedefliyor. Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı, İngiliz şirketlerin Türkiye’deki varlıklarını güçlendirmeleri konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor. Ben de İngiliz teknoloji şirketlerinden oluşan seçkin bir delegasyon ile birlikte İstanbul’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

Vodafone, Avanti, Telecity ve Monitise gibi çok sayıda Birleşik Krallık şirketinin Türkiye’de yatırımı bulunduğuna da dikkat çeken Livingston, “Önümüzdeki dönemde teknoloji sektöründe iki ülke arasında karşılıklı işbirliği ve yatırımların artması konusunda çok ciddi fırsatlar olduğunu görüyoruz” dedi.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen, etkinlik, açılış konuşmalarının ardından “Teknoloji Aracılığıyla Refaha Ulaşmak İçin Gereken Hükümet Politikaları” konulu sunumlarla devam etti. Sunumlarda, hükümet, bilim, teknoloji ve inovasyona dayalı politikaların bir ülkenin ekonomik kalkınma başarısında oynayacağı olumlu rol tartışıldı. İngiliz Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Uğur moderatörlüğündeki etkinliğe İSPAT’tan Proje Direktörlüğü Başkanı Necmettin Kaymaz, TÜBİTAK’tan Bilimsel Programlar Uzmanı Şiir Kılkış, Birleşik Krallık Büyükelçiliği Newton Fonu Proje Müdürü İlter Haliloğlu ve Birleşik Krallık Başkonsolosluğu Bilim ve Yenilik Müşaviri Büşra Afşar katıldılar.

Birleşik Krallık ve Türkiye’de bu alanda yaşanmış örneklerin ele alındığı öğleden sonra oturumunda ise bazı Birleşik Krallık teknoloji şirketleri sunumlar gerçekleştirdiler. Etkinlik ayrıca, her iki ülkenin şirketleri için birbirini tanıma ve işbirliği geliştirme fırsatları da oluşturdu.

 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir