Haberler

Panasonic Mobil Görsel Ağ Operatörü servislerini tanıttı

Panasonic kurumsal cihazlarının M2M bulutuyla sorunsuz şekilde bağlantı kurabilmesini sağlayan Mobil Görsel Ağ Operatörü servislerini gözler önüne serdi.

Yeni ağın ilk denemeleri 2 Mart tarihinde, İspanya’nın Barselona şehrindeki Mobile World Congress etkinliğinde yapılan basın toplantısında sergilendi.

Şirket, ürün gamları nezdinde mobil bağlantıyı entegre etmeye başlayacağını ve bu sayede ürünlerin yeni Panasonic M2M bulut servislerine erişebileceğini açıkladı. Bunların arasında uzaktan gözlem, veri toplama ve analizi gibi verimlilik ve güvenilirlik temelli işlevlerin yer alması bekleniyor.

M2M ağını kullanacak ilk ürün, sektörün ilk mobil bağlantılı 4G gözlem kamerası Panasonic Nubo olacak. MWC’de tanıtılan bu taşınabilir kamera, kullanıcılara güç ya da Wi-Fi bağlantısı gerektirmeden çeşitli konum ve kullanım şartlarına konuşlandırılabilme özgürlüğü ve esnekliğini sağlıyor. Nubo, kontrol ve gözlem için geliştirilen bir mobil uygulamanın yanı sıra, harici pil ve sensör paketleri ve hem verilerin hem de videoların sorunsuzca yönetilebilmesini sağlayan güvenli bir bulut depolama sistemi ile birlikte satışa sunulacak.

1425384832_panasonicmwc1.jpg

Panasonic ayrıca, Mobil Görsel Ağ’ı kullanan iki M2M servisini de duyurdu.

Uzaktan projektör ve görüntü izleme, Panasonic görsel ürünlerinin uzaktan kontrol edilebilmesini sağlıyor ve bu sayede “şov her zaman devam ediyor”. Açık/kapalı durumu, lamba ömrü ve sıcaklık gibi önemli performans verileri buluta aktarılarak, ürünün muhtemel bakım sürelerinin önceden hesaplanabilmesini sağlıyor. Lamba değişimi, filtre temizleme ve bakım gibi zaman alan süreçler ise daha sonra müşteri tarafından programlanabiliyor ve tamamen Panasonic’e devredilebiliyor. 

Panasonic, Cardiff Üniversitesi’nde kurulu olan projektörleri, merkezi Güney Galler’de bulunan Avrupa Servisi’nden kontrol edebiliyor ve bu sayede, öğrenciler için istikrarlı bir öğrenim ortamının oluşması sağlanıyor.

Tüm bunlara ek olarak, Panasonic Isıtma ve Soğutma çözümleri de uzaktan Panasonic M2M ağı aracılığıyla kontrol edilebiliyor ve bu sayede, en yüksek çalışma zamanı sağlanabiliyor, enerjiden tasarruf edilebiliyor ve karbon salımı düşürülebiliyor. Avrupa’nın önde gelen süpermarket zincirlerinden biri, bu hizmeti Avrupa çapındaki bazı mağazalarında denemeye başladı bile.

PSCEU Genel Müdürü Masaki Arizono, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Dünyanın önde gelen elektronik üreticilerinden biri olarak, yeni M2M ağımızın stratejik bir dönüşümü başlatacağına inanıyoruz. Bu gelişme ile, geniş ürün portföyümüzü M2M’ye uyumlu hale getirmenin ilk adımını atmış oluyoruz. Amacımız, müşterilerimizin, altyapılarını ve iş süreçlerini akıllı hale getirebilmelerine destek olmaktır. Yaratacağımız sonuçlar, müşterilerimiz için basit ağ altyapısı, stokta daha az sermaye birikimi ve gelişmiş müşteri hizmetleri olacaktır.”

1425384875_panasonicmwc2.jpg

Küresel MVNO projesi, Ekim 2014’te kullanıma sunulan, Japon pazarına yönelik yerel bir MVNO’yu tamamlayacak.

PSCEU Genel Müdürü Masaki Arizono, bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bağlantılı ürünlerimiz geleneksel müşteri mirası ile B2B odağımız arasındaki boşluğu artan bir oranda kapatıyor. Panasonic Nubo, bu çapraz ürün anlayışının bir örneği. Nubo, M2M teknolojilerini kullanıyor ancak kullanım ve kurulumda özgürlük ve esneklik arayan tüketicileri hedefliyor.”

Panasonic son olarak, Birleşik Krallık’taki DHL Uzman Servisleri ekibi içerisinde yer alan DHL Dijital Çözümler’in satın almasını takiben oluşturulan Panasonic Kurumsal Yazılım Çözümleri Avrupa’nın kurulduğunu da duyurdu. Yeni şirket, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi ve kontrolüne yönelik gelişmiş yazılımlar sağlıyor. 

Panasonic Avrupa CEO’su Laurent Abadie, konuyla ilgili şu görüşü paylaştı: “Panasonic Kurumsal Yazılım Çözümleri Avrupa’nın kuruluşu, kurumsal müşterilerimize iş çözümlerinin kullanımı aşamasında tasarım, sunum ve işletme süreçlerinin tamamını tek çatı altında sunma stratejimizin önemli bir adımını oluşturuyor. Bağlantılı ürünlerimiz, sanal mobil ağ, yazılım ve servisleri gelişmiş M2M çözümlerinin yapı taşlarını oluşturuyor. Kurumsal müşterilerimiz, doğrudan müşteri yaklaşımı ve proje yönetim becerilerimizin birleşimiyle, sahip oldukları çözümleri daha hızlı ve daha az riskle sunabiliyorlar. Bunun sektörde benzersiz bir uygulama olduğunu düşünüyoruz.”

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir