Haberler

HTC’nin sanal gerçeklik gözlüğü Vive hakkındaki tüm detaylar

HTC büyük oynuyor!

Tayvanlı teknoloji devi HTC 2012 yılında One X telefonunu piyasaya sunmuştu. Tasarım anlamında oldukça başarılı bulduğumuz One X performans tarafındaysan Nvidia’nın başarısız platformu Tegra 3’ten güç alıyordu. Bu sorunu hız arttırma yoluyla çözmeye çalışan HTC ve Nvdia saat hızı arttırılmış bir Tegra 3’ü One X+ (plus) adı altında piyasaya sunarak kafaları 2 kez karıştırmıştı.

1425316654_htc-one-x-vs-one-x-2.jpg

Yaşanan tüm bu olumsuzluklardan oldukça iyi bir ders alan HTC, yeni telefonunda sektör lideri Qualcomm ile çalışmaya karar vermiş ve tasarım anlamında da Android ekosisteminin en iyisini sunmayı amaçlamıştı. HTC One (M7) adındaki yeni telefon gelecek telefonlarında habercisi oluyordu. O dönemde yapılan açıklamalar firmanın özellikle BoomSound ve yekpare alüminyum yüzeyden asla vazgeçmeyeceği yönündeydi. Geldiğimiz nokta bize o dönemde yapılan açıklamaların doğru olduğunu gösteriyor.

1425316764_1425161134htc-one-m9-video-prise-main-02.png

HTC dün itibariyle yeni nesil One M9’u bizlere gösterdi. Anladığımız kadarıyla da Galaxy S6’dan daha önce piyasaya giriş yapacaklar.

HTC bu lansmanda çok ilginç bir ürün tanıttı. Vive adını verdiği “sanal gerçeklik gözlüğü” bizim oldukça ilgimizi çekti. Lakin firma dünyanın en büyük oyun markalarından birisi olan Valve ile işbirliğine giderek bu gözlüğü alanların içerik sorunu yaşamalarının da önüne geçmeyi amaçlıyor. Bundan dolayı HTC, içlerinde Vertigo Games, Bossa, Barry –Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games ve Owlchemy’nin de bulunduğu dünyanın en iyi oyun geliştiricilerin desteğini arkasına alıyor.

İlk kez HTC CEO’su Peter Chou’nun eline gördüğümüz HTC Vive, oldukça başarılı bir ürün gibi görünüyor. Rakiplerine göre en önemli farkı ise yazılım tarafında olacak diye düşünmekteyiz. Kısacası HTC Vive ile yapabildikleriniz rakip ürünlere göre çok daha fazla olabilir.1425316927_022mg2800-highres.jpg

HTC Vive’ın en önemli özelliği ise 360 derecelik bir kullanıcı deneyimi sunacak olmasıdır. Bu da bu tarz donanımların sadece eğlence amaçlı değil eğitim amaçlı da kullanılabileceğini ortaya koymaktadır. HTC Vive’ın müthiş tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

Galaxy Note 4 tanıtımında Samsung sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR’ı bizlere göstermiş ve denememize olanak sağlamıştı. Bu gün ise HTC deneyimleme alanına HTC Vive’ı adığını görüyoruz. Bunun en önemli sebebinin ise donanımsal değil  tamamen yazılımsal olduğunu düşünmekteyiz. HTC’nin Valve ile ortaklaşa geliştirdiği Vive’ın 2015 sonunda piyasada olacağı belirtiliyor ama Samsung’un hazır ürünü daha piyasaya sunamadığı düşünüldüğünde bu tahminin doğru olamayacağını düşünmekteyiz. Bakalım zaman bizi haklı mı yoksa haksız mı çıkartacak?

Peki siz sanal gerçeklik gözlükleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir