Haberler

Twitter’dan cinsel içerik atılımı

Twitter şiddete ve cinsel istismara göz açtırmayacak.

Sosyal ağ kullanıcılarına yönelik zorbalık derecesindeki sapkın davranışları ortadan kaldırmak için çabalayan Twitter yeni yayın politikalarında değişikliğe gidiyor.

Twitter porno ilanını yasaklayan kurallarına yenilerini ekleyerek şiddet, çıplaklık görüntüleri veya gönüllünün izni olmadan yayınlanan cinsel içerikli resimleri paylaşan ve yayınlayan kullanıcılarla istismar ve tacize karşı savaşını hızlandırıyor.

Twitter yeni politikalarını ihlal ettiği bildirilen kullanıcı hesaplarının içeriğini kilitleneceğini ve gizleneceğini söyledi. Böylece kendi hesapları askıya alınanların taciz amacıyla böyle bir içerik yayınlamasına da izin verilmeyecek. Sosyal ağ kullanıcıları Çarşamba yürürlüğe girecek olan yeni hizmet politikası tamamen şiddete cinsel istismara karşı sert kurallar ve tedbirler içerecek.

İşte size yeni hizmet politikası ya da Twitter’in kendi deyimiyle Küfürlü Davranış Politikasından iki örnek:

Diğer insanların, açık izni olmadan kredi kartı numaraları, sokak adres veya Sosyal Güvenlik / Ulusal Kimlik numaraları gibi özel ve gizli bilgileri yayınlanamaz ve paylaşılamaz. Kişilerin rızası olmadan  fotoğraf ve videoları ekleme ve paylaşma yetkiniz Yok.

Twitter kendi Küfürlü Davranış Politikası benzeri bir revizyon yaptı:

Kullanıcılar ırk, etnik köken, ulusal köken, din, cinsel yönelim, cinsiyet, cinsel kimlik, yaş, engellilik veya temelinde bir kişi veya gruba karşı tehditler de dahil olmak üzere başkalarına karşı şiddetin doğrudan beğendirildiği ve şahıslara karşı belirli tehditler yapamaz. Buna ek olarak, kullanıcıların samimi fotoğraf veya öznenin rızası olmadan alınan veya dağıtılan videoları paylaşma yetkiniz yok.

Tacizle mücadele istismar ve şiddet Twitter için bir kamu mücadelesi haline gelmiştir

Twitter CEO’su Dick Costolo, Şubat ayında sosyal ağ üzerinde şiddet, kronik istismar ve tacize engel olmakta yetersiz kaldıklarını ve bu sebeple kişisel olarak sorumluluk aldığını ve platformdaki bu tür içerik kullanıcı profillerini ortadan kaldırmak için güçlü kararlar alacaklarına söz vermişti.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir