Cyanogen Twitter’ın yardımıyla yatırım kaynağını 80 milyon dolara çıkardı.

Google’ın Android platformu ile mobil işletim sisteminde yer verdiği uylulamaları ile egemen bir güce sahip olduğunu biliniyor. Ancak Cyanojen firması Android’i tamamen özelleştirerek bu egemenliği değiştirmeye çalışıyor. Firmanın Cyanojen işletim sistemi olarak adlandırılan, kendi mobil işletim sistemi bile mevcut. Ancak, şirket kullanıcıları platformu kullanarak deneyimlerini kişiselleştirmek için izin almadan tamamen açık kaynaklı bir işletim sistemine çevirmeye çalışıyor. Hatta Cyanogen Android cihazlar için geliştirdiği romlarda Google’ın yerleşik hizmetlerine yer vermiyor.

1427141843_img20150323221846.jpg

Android’i Google’dan uzaklaştırmayı kafasına koyan şirket bu amaç doğrultusunda yeni yatırımcılarından da yardım alıyor. Microsoft’un Cyanogen’e destek vereceği iddiası şimdilik gerçekleşmesede Cyanogen; Qualcomm, Ventures, Telefonica Ventures ve meyda patronu Rupert Murdoch’dan bile yüklü miktarda fon aldı. Son olarak bi kervana katılan Twitter ile Cyanogen 80 milyon dolarlık bir kaynağın sahibi oldu.

Cyanogen CEO’su Kirt McMaster, oluşturdukları platforma katkı sağlayan donanım üreticilerine ve dünyanın dört bir yanından yapılan yardımlarla projeyi destekleyen yatırımcıların varlığından duydukları memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir