Haberler

Google’ın yeni mobil arama algoritması yarın başlatılıyor!

Google, milyonlarca internet sitesini ilgilendiren değişikliği yarın kullanıma sunacak.

Google’ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu mobil dostu yeni algoritması yarından itibaren devreye giriyor. Yeni algoritma mobil aramalarda uygulamalara önem veren siteleri öne çıkaracak.

Yeni algoritmasında mobil uygulamalara ağırlık verme kararı alan şirket, mobil aramaları da buna göre düzenleyecek. Başka bir deyişle mobil uygulaması ve arayüzü diğer internet sitelerine göre daha derli toplu olan siteler, mobil aramalarda üst sıralarda yer alacak.

1429530023_googlein-arama-algoritmasi-degisiyoroz4ci2wagewkrp-hbjpf-g.jpg

Google’ın bu projesi bir süredir biliniyordu. Söz konusu değişiklik planını geçtiğimiz dönemde duyuran şirket, sitelere gerekli değişiklikleri yapmaları için süre tanımıştı. Söz konusu değişimin ardından mobil arama sonuçlarının köklü bir değişim yaşaması bekleniyor. Yaklaşık 3 milyar bilginin yer aldığı bilgi kasasında yararlanacak olan Google, arama sonuçlarını doğru bilgiyi baz alarak oluşturacak.

Bu proje hakkında henüz detaylı bir açılama yapmayan Google’ın sitelerin kullanıcılarına sunduğu bilgilerin doğruluğunu araştırması ve arama sonuçlarını doğru bilgi esasına göre belirlemesi bekleniyor.  

 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir