Haberler

Mobil site kurmak artık çok kolay

Türk Telekom ve IBS işbirliği ile hayata geçirilen Mobil Site Platformu şirketlerin web sitelerini kolayca mobil ortama taşıyabilmelerini sağlıyor

Kullanımı oldukça kolay olan ve şirketlerin mobil web siteleri üzerinden mobil kullanıcılara kolayca ulaşabilmelerini sağlayan Teknobadi Mobil Site servisi 30 dakika gibi kısa bir süre içerisinde mobil sitenin kurulmasını ve hayata geçirilmesini sağlıyor.

Bir yıl boyunca dünyadaki diğer mobil web sitesi oluşturma araçları ve Türkiye’deki eğilimleri de araştırarak farklı neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten IBS Bilişim Kurucu Ortağı Can Akkaya, böyle bir çözüm geliştirmelerinin en önemli nedeninin Türkiye’de mobil cihaz kullanımının hızla artması olduğunu sözlerine ekledi. Akkaya ayrıca Türkiye’de mobil cihazlarla internete bağlanma oranının geçtiğimiz yıla göre yüzde 45 arttığını ifade etti.

 

KOBİ’lerden büyük ilgi

Yapılan araştırmalara göre mobil telefon kullanıcılarının yüzde 80’inin mobil uygulama yüklemek yerine mobil web sitesi kullanmayı tercih ettiklerini ve bu yüzden mobil web site çözümünü geliştirdiklerini söyleyen Akkaya, bu çözümün daha da yaygınlaşması için Türk Telekom ile birlikte özel bir kampanyayı hayata geçirdiklerini aktardı. Akkaya, “Kampanya duyurusu ile birlikte KOBİ’lerin büyük ilgisi ile karşılaştık. Şirketler mobil kanalın öneminin farkındalar. Mobil Site Platformu bu şirketlerin işlerini kolaylaştırıyor ve daha kurumsal ve güvenilir bir şirket algısı elde etmelerini sağlıyor” dedi.

Google’ın yaptığı son açıklama ile Google algoritmaları web sitesinin yalnızca akıllı telefonlara uyumlu olup olmadığını göstermekle kalmıyor, eğer web sitesi mobil uyumluysa arama sonuçlarında daha yukarıda çıkıyor.

Platformla ilgili ayrıntılı bilgi mobil.teknobadi.com adresinden alınabiliyor.

 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir