Haberler

Microsoft, Windows 10’un teknik önizleme sürümünü güncelledi

10074 yapı numarasına sahip yeni güncelleme kapsamlı yenilikler ve birçok iyileştirme getiriyor.

Build Geliştirici etkinliğinde Windows 10 teknik önizleme sürümüne ilişkin son gelişmeleri duyuran Microsoft, saatler sonra Windows 10’un 10074 yapı numarasına sahip yeni sürümünü teknik önizleme programına katılan kullanıcılarla buluşturdu.

Microsoft kullanıcılardan gelen yoğun talep üzerine Windows Wista ve Windows 7 sürümlerinde yer alan Aero Glass (Saydam Cam) özelliğini Windows 10’un Teknik ön izleme sürümüne dahil etti. Windows kullanıcılarının tasarım noktasında en beğendiği özelliklerin başında gelen Aero Glass’ın Windows 10’un resmi sürümünde yer alıp almayacağına kullanıcılar karar verecek.

Arayüzdeki tasarımsal değişimlerin yanında Cortana sesli asistan özelliğinde görsel değişim, Windows 10′ un yeni varsayılan seslerine eklemeler, yeni kutucuk animasyonu, çoklu görev iyileştirmeleri ve Windows Store Beta’da gelişmeler sağlandı.

Microsoft sanal asistanın yeni görünümüyle beraber, yeni püf noktalar da dahil edildi. Bing Answers sayesinde Cortana artık kullanıcılardan gelen birçok ortak soruya cevap verebiliyor. Microsoft ayrıca Müzik, Video ve Xbox uygulamaları da güncellendi.

Windows 10’un yeni önizleme sürümünde ana menüde (başlangıç menüsünden) 32 bit uygulamaların çaıştırılmasında yaşanan sorunlar giderildi. 10074 yapımında, kullanıcılar artık Xbox Müzik ve Müzik uygulamalarında parçalar indirebilecek, çökme yaşamadan ses içeren bir uygulamayı minimize edebilecek.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir