Haberler

İnternet Explorer tahtını Microsoft Edge’e bırakacak

Elveda İnternet Explorer! Merhaba Microsoft Edge!

Microsoft , üç ay önce Project Spartan’ı duyurdu. Spartan Windows 10’da merhum Internet Explorer’in yerine varsayılan web tarayıcısı olarak hizmet edecekti. Şirket Spartan kod adlı tarayıcının gerçek adını açıkladı. Microsoft Edge İnternet Explorer yerine varsayılan tarayıcı olarak Windows 10 ile karşımıza çıkacak.

 1430345259_edge-header.jpg

Windows 10 ile gelecek olan Microsoft Kenar şirketin yeni web tarayıcısının resmi adıdır. Microsoft’un dediği gibi Windows 10 cihazlara “en geniş yelpazede” sunulacak. Windows 10, telefonlar,  tabletler, masaüstü PC’lerde ve hatta Raspberry Pi de çalışacak.

Microsoft’un Build 2015 konferansında tanıtılan yeni tarayıcı, Microsoft Edge adı ile Windows 10’lu bilgisayar, tablet ve telefonlarda kullanıma sunulacak. Internet Explorer’ın aksine tamamen farklı bir tarayıcı deneyimi sunacak olan Microsoft Edge, Chrome ve Firefox’a büyük rakip olarak gelecek ve tarayıcı uzantıları desteğiyle Microsoft’un çok güçlü bir hamlesi olacak.

 1430345272_microsoft-edge.jpg

Windows masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi “E” simgesi yakında tamamen farklı bir anlamı benimseyecek. Yeni tarayıcı önümüzdeki aylarda Windows 10 ile birlikte gelecek.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir