Beklenen oldu ve 4G ihalesi ertlendi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakalığının 26 Mayıs’ta yapacağını duyurduğu 4G ihalesi 26 Ağustos 2015’e ertelendi. Ertelenmenin devlet tarafından değil ihaleye katılacak firmaların ‘ek süre talebi’ olduğu belirtildi. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Aselsan’ın Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Netaş ve Türk Telekom bünyesindeki Argela ile 4G için geliştirdiği milli baz istasyonunun sergilendiği standı ziyaret etmişti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G’ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G’li bir çöplük haline döner. Dünya 5G için çalışırken biz niye bunun için çabalıyoruz” demişti.

1431687008_recep-tayip-erdogan.jpg

Bunun üzerine yapılan tartışmalar ve yorumların üstüne 4G ihalesinin ertlenme haberi “acaba 4G gelemeyecek mi” sorusunu da gündeme getirmiş oldu.

Biz böyle bir kaygı içinde değiliz. GSM Operatörleri üzun zamandır 4G üzerinde çalışıyorlar ve şu anda tüm sistemleri bu yapıya hazır. Bakalım ilerleyen günler bize neyi gösterecek?

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir