Haberler

SanDisk, dünyanın en hızlı taşınabilir SSD’lerini tanıttı

Yeni ürünler dünyanın en hızlı bağlantısı Type C tabanlı SSD’lerden oluşacak

SanDisk (NASDAQ: SNDK), aralarında dünyanın en hızlı bağlantısı Type C tabanlı SanDisk Extreme® 900 Portable SSD’ler ve cebe sığabilecek SanDisk Extreme 500 Portable SSD’lerin de olduğu yüksek performanslı sürücüler ile taşınabilir SSD pazarına girdi. SanDisk Extreme 500 sürücüler taşınabilir hard disklerden dört kat daha hızlı iken SanDisk Extreme 900 sürücülerde bu hız dokuz kata kadar çıkıyor. Bu güçlü ürünler büyük dosyaları oldukça hızlı bir şekilde aktarmak isteyen fotoğrafçılar, videografikerler, kreatif profesyoneller ve teknoloji hayranları için ideal bir çözüm olan öne çıkıyor. Böylece sahada ya da ofiste olsun bu ürünler ile iş süreci daha da basitleşecek zamandan tasarruf edilebilecek.

SanDisk Ürün Pazarlamadan Sorumu Başkan Yardımcısı Dinesh Bahal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Profesyonel fotoğrafçılar ve videografikerler için geliştirdiği çözümler ile kabul görmüş bir lider olarak pazarda oyunu değiştirecek bu ürünleri, yüksek kaliteli içeriklere hızla artan talebe yetişebilmeleri amacıyla müşterilerimize daha hızlı ve daha fazla kapasite sunacak şekilde tasarladık. İster bir profesyonel olsun ister bir amatör bu seviyede bir taşınabilirlik, hız ve kapasite olağanüstü. Bu ürünlerin insanların yüksek kalitede video içerikler üretme yöntemlerini zamandan ve paradan tasarruf edecek şekilde değiştireceğine inanıyoruz.” dedi.

Dünyanın en yüksek performanslı, gelecek nesil taşınabilir SSD’leri

SanDisk Extreme 900 Portable SSD’ler performansları ve kapasiteleri ile öne çıkıyor. 1,92TB’ta* kadar depolama alanına sahip yeni sürücüler taşınabilir hard disklerden dokuz kat daha hızlı veri transferi yapabiliyor. 1 Bu da 4K videolar ile çalışan kişilere yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve büyük grafik dosyaları hazırlamalarına imkan tanıyarak ciddi avantaj sağlıyor.   

Sahip olduğu kompakt ve sağlam kutusu sayesinde profesyoneller SanDisk Extreme 900 Portable SSD’yi diledikleri yere yanlarında götürebilecek.  Böylece bu kişiler devasa boyuttaki dijital portföylerine saniyeler içerisinde ulaşıp paylaşabilecek. 850MB/s’ye** kadar süper hızı sayesinde SanDisk Extreme 900 Portable SSD bekleme süresini ciddi şekilde düşürürken kullanıcının iş akışı da dosyanın boyutu ne olursa olsun daha da hızlanacak. Yeni sürücüler hem USB Type-C ve hem de Type-A kabloları ile gelecek böylece kullanıcılar çeşitli sistemler arasında tam bir esnekliğe kavuşmuş olacak.

Cebe sığsa da çok güçlü 

Akıllı telefonunuzdan daha küçük olan SanDisk Extreme 500 Portable SSD ise taşınabilir hard disklere kıyasla dört kattan fazla hız sunabiliyor. 1 Cep boyutundaki yeni taşınabilir sürücü kullanıcılara videolarını ve fotoğraf kütüphanelerini 415MB/s’ye** varsan hızda transfer etmelerine imkan veriyor. 480GB’ta* kadar kapasiteye sahip bu hafif ancak sağlam sürücü, hızlı ve güvenilir depolama çözümü arayanlara uygun yüksek performanslı bir ürün. Tam anlamıyla taşınabilirlik ve sağlamlık için tasarlanmış SanDisk Extreme 500 Portable SSD’ler, şık siyah bir kaplama ile kaplanmış emsalsiz kauçuk tamponlara ve çantanıza takabileceğiniz metal bir çembere de sahip.

Stargate Studios CEO’su ve Amerikan Sinematograflar Birliği Üyesi Sam Nicholson ürün ile ilgili yorumunda, “Aynı anda on iki 4K kamera ile istediğimiz kadar çekim yapabiliyoruz. Sette iken devasa boyuttaki dosyalara erişmek ve bu dosyaları paylaşmak, transfer etmek için en güvenilir ve en üstün teknolojiye ihtiyacım var. Bir yerde iken dakikaların dahi bizim için önemi var. SanDisk’in bu yeni sıradışı hıza sahip taşınabilir SSD’leri ile dosya transferi yaparken daha az zaman harcıyorum, kreatife ise daha fazla zaman ayırabiliyorum.” dedi.

Dünyanın dört bir yanından profesyonel fotoğrafçılar ve videografikerler son teknoloji ürünleri sunmak için SanDisk’e yöneliyor. Bir çok çalışma şartına uygun bu yeni taşınabilir SSD’ler, gerek sıcaklık olsun gerekse çarpmaya dayanıklı materyaller2 açısından olsun en zorlu şartlara dayanabilecek şekilde üretildi. SanDisk Extreme Portable SSD’lerin yeni ailesi dosyaların güvenliği için 128-bit şifreleme3 ile çalışan SanDisk SecureAccess™ yazılımını da içeriyor. 

Fiyat ve bulunurluk 

SanDisk Extreme 500 Portable SSD’ler 120GB, 240GB ve 480GB depolama alanları ile dünya genelinde satışa sunulacak. Bu ürünler için tavsiye edilen satış fiyatı ise sırasıyla 99.99, 149.99 ve 239.99 dolar olacak. SanDisk Extreme 900 SSD’ler ise 480GB, 960GB ve 1.92TB depolama alanı seçenekleri ile dünya genelinde satışa sunulacak. Bu ürün için tavsiye edilen satış fiyatı sırası ile 399.99, 599.99 ve 999.99 dolar. Her iki SSD ürünün garanti süresi ise üç yıl olacak. 4

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir