Haberler

Microsoft itiraf etti: Nokia’yı satın almak başarısızlıktı!

Microsoft 7.800 çalışanı işten çıkaracağını duyurdu.

Teknoloji devi Microsoft, Nokia’yı satın almanın bir başarısızlık olduğunu itiraf etti ve çoğunluğunun akıllı telefon bölümünden olduğu dünya çapında 7800 çalışanı birkaç ay içerisinde işten çıkaracağını duyurdu. Dev yazılım şirketi geçtiğimiz yıl da 18 bin çalışanı işten çıkarmıştı.

Microsoft, Nokia’yı satın olmanın bir başarısızlık olduğunu ve  bu yüzden 7.6 milyar dolar kayıp yaşadıklarını itiraf etti. Şirket sadece Nokia’yı satın almak için 7.2 milyar dolar ödemişti.

Microsoft’un Nokia’yı pahalı bir fiyata alarak Windows telefonlar için çaba göstermesi, Apple, Google ve Samsung gibi mobil üreticilerin egemen olduğu rekabetçi bir akıllı telefon pazarında son dakika hamlesi olarak görüldü.

1436374441_satya-nadella.jpg

Geçen yıl Nokia’nın cihazlar ve hizmetler sektöründe 18.000 işten çıkarma duyuran Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın bu ikinci büyük yapılanması oluyor. Eski CEO Steve Ballmer’ın Nokia’yı satın alması en çok eleştirilen atılımlarından biri olmuştu.  Satya Nadella Microsoft’u devraldıktan sonra şirketi canlandırmak için agresif bir değişiklik yapmak zorunda kalacağını belirtmişti ve şirketin odak noktası artık bulut hizmeti ve mobil yazılım oldu.

Nokia çalışanları en çok Finlandiya’dan ve son işten çıkarmalar özellikle bu ülkeden daha çok olacağı için Finlandiya zarar verecektir. Ülkenin Başbakanlık iletişim başkanı Pekka Pekkala, Microsoft’un Finlandiya personelinin % 66’sının işten çıkaracağını Twitter’da duyurdu.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir