Haberler

LG ikinci çerek mali raporunu açıkladı, sonuçlar iç açıcı değil

LG için ikinci çeyrek iyi geçmedi. Şirket 2013’ten bu yana tablonun en kötü olduğu çeyreği geride bıraktı.

2015 yılı ikinci çeyrek dönemine ait kazanç raporunu açıklayan LG’de yüzler pek gülmüyor. Güney Kore merkezli teknoloji devi nisan-haziran dönemini kapsayan süreçte 8.1 milyon LTE destekli akıllı telefon satış işlemi gerçekleştirip, şirket adına bugüne kadar ki en iyi sonucu almasına rağmen gelirlerde büyük düşüş yaşadı. Firmanın tepe modeli LG G4 Güney Kore’de bile Galaxy S6 ve iPhone 6 modelleriyle rekabet edemezeken, G4’e ilişkin ilk gelen satış rakamları da zaten beklenenin altında.

LG’nin son çeyrekte telefon başına elde ettiği kâr sadece 1.2 sent olarak açıklandı. Mobil tarafta LG adına sevindirici tek gelişme ise şirketin Kuzey Amerika’daki etkisini artırması oldu.

İkinci çeyrekte LG açısında hayal kırıklı TV bölümünde yaşandı. Dünyanın en büyük ikinci TV üreticisi konumunda bulunan LG’nin gelirlerinde %22.7’lik bir düşüş yaşandı. Gelirlerin bu oranda gerilemesine TV pazarındaki talep düşüklüğü neden oldu. Buna karşısın LG üçüncü çeyrekte 4K çözünürlüklü OLED TV modellerini genişletmeyi ve uygun fiyatlardan tüketiciye ulaştırmayı planlıyor.

İkinci çeyrek sonunda LG’nin yüzünü güldüren bölüm ise beyaz eşya departmanı oldu. Son olarak genel tabloyu çizecek olursak; şirket üç aylık dönemde 12.96 milyar dolar gelir elde etti. Gelirler bir önceki yıl aynı dönemle kıyaslandığında %7.6 seviyesinde düşüş gösterdi. Firmanın net kârı ise 195 milyon dolar. Kâr oranı ise geçen yıla oranla %45 geriledi. Geride bırakılan çeyrek, LG’nin 2013’ten bu yana geçirdiği en kötü dönem oldu. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir