Haberler

Akıllı telefonlarda bağımlılık uyuşturucu bağımlılığı ile eşdeğer!

Yeni yapılan araştırmada akıllı telefon bağımlılığının uyuşturucu bağımlılığı ile benzer olduğu iddia edildi.

Fotoğraf çekmek, müzik dinlemek, video oyunları oynamak, kitap ve gazete okumak, arkadaşlarınızla sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulamaları ile sürekli temas halinde olmak, e-posta göndermek, banka hesabı yönetmek … Günümüzde milyonlarca insan her gün akıllı telefonlarından bu eylemleri gerçekleştiriyor.

Peki siz bu akıllı telefonların gerçek bir bağımlısı mısınız yada adayı mı? Çeşitli çalışmalar ve araştırmalar akıllı telefonların insan üzerinde kesinlikle bağımlılık yaptığını belirtiyor. Peki bu bağımlılık ciddiye alınacak bir durum mu? Uzmanlara göre bu sorunun cevabı evet. Baylor Üniversitesi başkanı Profesör James Robert, “İnsanlar, alkol ya da uyuşturucu bağımlısı kişilere çok benzer bir şekilde kendi cep telefonunun bağımlısı olabilir. Onların telefonlarından uzak kalması anksiyete veya paniğe neden olabilir” diyor.

1442431860_img20150916222151.jpg

Günümüzün “akıllı telefon aşıkları” olarak nitelendirebileceğimiz kitle çoğu zaman bu bağımlılık yüzünden sorumluluklarını görmezden gelebiliyor. Bu tür insanların çoğunu kendi küçük ekranlarında odaklanmış şekilde metro, ofisler, okullar ve yollar gibi halka açık yerlerde görmemiz mümkün. Tabii ki akıllı telefon kullanan herkesin bağımlı olduğunu söylememiz yanlış olur. Birçok profesyonel iş konularında akıllı telefonlardan faydalanmak şirketlerin ve çalışanların olmazsa olmazlarından.

Öte yandan yapılan araştırmalar genel olarak kadınların günde yaklaşık 10 saat, erkeklerin ise yaklaşık 8.5 saat süreyle telefonları ile vakit geçirdiğini söylüyor.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir