Haberler

Meksika Hükümeti Dijital Yayın Nedeniyle Halka 10 Milyon Televizyon Dağıttı

10 milyon ücretsiz televizyon şu ana kadar yapılmış en büyük televizyon kampanyası dağıtımı olarak tarihe geçti.

Meksika’da analog yayın sona eriyor. Ülke genelinde tüm yayınlar dijital yayına geçecek. CNN Türk‘te yer alan habere göre hükümet gerçekleşecek teknolojik değişim öncesi harekete geçerek yoksul halka 10 milyon ücretsiz televizyon dağıttı. Bu şu ana kadar yapılmış en büyük televizyon dağıtım kampanyası dağıtımı olarak tarihe geçti.

Kampanya için halkın kayıt olması gerekiyordu; ancak bazı vatandaşlar kayıt olmayı unuttu. Kayıt olmayı unutan kullanıcıların ücretsiz televizyon için bir yıl sonra gerçekleştirilecek ikinci bir kampanyayı beklemek zorunda. 

10 milyon TV’nin dağıtımı halkı memnun ederken, Meksika’da çöpe atılacak eski TV’lerin çevreye vereceği zarar bazı kesimleri rahatsız ediyor. Ülkede eski tip 40 milyon televizyonun olduğu tahmin ediliyor. Greenpeace gibi çevreci örgütler bu durumdan endişeli; zira toplanacak eski TV’lere ne olacağı belirsiz.

Anolog TV’lerin bir köşeye atılması çevre açısından büyük sorunlara yol açabilir. Bu televizyonlar kurşun, kadmiyum ve arsenik gibi toksik maddeler üretiyor. Bu durum içme suyu, çevreyi ve hatta insan sağlığını olumsuz etkileyebilir. 

Haberin videosu;

 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir