Google, yeni Fiber Phone hizmetini duyurdu.

Dev arama motoru Google, son yıllarda hizmet ağını oldukça genişletti. Şirketin geçen yıl project Fi olarak duyurulan mobil servisin ilk belirtileri ortaya çıkmaya başladı.

Kullandığınız servis sağlayıcı üzerinden sadece internet ücreti ödeyerek dilediğiniz kadar görüşme yapabileceğiniz bir hizmet olarak tanımlayabiliriz. Ancak şu anda Nexus cihazları gibi sadece belirli sayıda telefon modelleri ile bu hizmetten yararlanmak mümkün.

1459318761_fiber-phone-640-624x351.jpg
İlginizi çekebilir>>>Asus Zenfone Max Video İnceleme

Google’ın ev telefonlarına yönelik hizmetler başlatacağı daha önceden de duyurulmuştu. Bu hizmetlerin fiber alt yapısıyla birlikte yüksek hızlı internet olacağı iddia ediliyordu. Ve Google, bugün yayınladığı duyuru ile son eklenen yeni Google hizmetini ‘Google Fiber Phone’ olarak açıkladı.

Peki Google Fiber Phone nedir?

Fiber Phone hizmetini tanıtan Google, sabit hatların günümüzde birçok insanın hayatında hala çok önemli bir rol oynadığını da vurguladı.

Google’ın Fiber Phone servisi evlerdeki mevcut internet hattına 10 Dolar ek maliyet ile sınırsız yerli ve uluslar arası arama hizmeti sunacak. Bu hizmet uluslararası arama Google Voice üzerinden kullanılabilecek ve çağrı yönlendirme, çağrı bekletme, arayanı bilme ve acil servis aramaları da dahil olmak üzere sabit telefonlardaki normal özellikleri Google Fiber Phone da bulunacak. Ayrıca Fiber Phone’da kullanılacak olan bulut özelliği ile dilediğiniz yerden kendi hattınıza bağlanabileceksiniz.

Ülkemizde de bazı operatörlerin sunduğu bu hem sabit hem de mobil telefon olma özelliği ile evden, mobil cihazdan, bilgisayardan ya da evden uzakta olduğunuz da herhangi bir bağlantı noktasından Fiber Phone hizmeti ile arama yapmak ya da çağrı almak mümkün hale gelecek.

Google Fiber Telefon hizmetine kaydolmak isteyenler için bir web sayfası hazırladı. Bu hizmet şimdilik sınırlı sayıda ülkede ve şehirde başlayıp kademeli olarak Google Fiber’in internet servisini destekleyen diğer ülkelere yayılmayı hedefliyor.

Aşağıdaki link üzerinden adresinizin Google Fiber alt yapısını sorgulayabilir ve Google Fiber Phone hizmeti ile ilgili detayları öğrenip kayıt olabilirsiniz.

https://fiber.google.com/phone/


 

Altın kaplama lüks otomobiller

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir