Haberler

Chrome’dan bu özellik kaldırılıyor

Google, kullanıcıların farkına bile varamadığı bu özelliği Chrome’dan kaldıracak.

Chrome uygulama başlatıcı Windows masaüstü için Google tarafından tanıtılan bir özellik oldu. Google Android telefonlarda Chrome başlatıcısı olduğu gibi, kullanıcıların masaüstünden de Chrome’la ilgili uygulamaları başlatmasına yarayacak bir özellik olarak uygulama başlatıcısını eklemiştii.

Bazı anketler ve araştırmalara göre kullanıcıların çoğunluğu hala Google ile ilgili uygulamaları açmak için Google Chrome tarayıcısında yerleşik olan bir Uygulama Başlatıcı olduğunun farkında bile değiller.

 1459111667_google.jpg

Temmuz ayından itibaren bu uygulama, artık masaüstü bilgisayarlardaki Chrome tarayıcılarda olmayacak. Ancak Chrome OS ile çalışan cihazlar için Google Chrome uygulama başlatıcı hala kullanılabilir olacak.

Google’ın bu uygulama başlatıcısı faydalı ama beklendiği gibi değildi. Bize göre, Google Chrome uygulama başlatıcı masa üstünde ayrı bir uygulama olsa kullanıcılar için oldukça uygun bir seçenek olabilirdi.

Böyle bir Google uygulaması sayesinde, Google’la ilgili her şeye erişmek için yeni tarayıcı sayfası açmak zorunda kalmadan, doğrudan masaüstünde kullanılabilirdi. Örneğin, Gmail hesabınızı açmak istediğinizde sadece uygulama başlatıcısını tıklayıp, Gmail’i seçtiğinizde ve sizin için Gmail sayfası açılabilirdi.

Google’dan yapılan açıklamada:”Chrome’un basit ve düzenli tarayıcı özelliklerinin devamı için uygulama başlatıcısı bu platformlardan silinecek ama Chrome OS üzerinde değişmeden kalacak. Ve kaldırma işlemi önümüzdeki birkaç ay içerisinde gerçekleşecek.” Diye bildirildi.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir