Haberler

Twitter ve IBM’den küresel ortaklık!

Üç alana odaklanacak olan bu iş birliği ile Twitter verilerinin bulut ortamında IBM analitik hizmetleriyle bütünleştirilmesi, kurumlar için veri yoğun yeni yetenekler ve özel kurumsal danışmanlık hizmetleri sağlanacak.

Twitter ve IBM bugün gerçekleştirdikleri duyuru ile işletmelerin ve kuruluşların, müşterilerini, pazarları ve eğilimleri anlamaları konusunda dönüşüm sağlayacak ve tüm iş kararlarını etkileyecek bir oluşuma imza attıklarını açıkladılar. Bu ortaklık, tüm dünyada milyonlarca insanın yaşama, kurumlara, ürünlere ve hizmetlere dair görüşlerini temsil eden Twitter verileriyle, IBM’in sektörde lider bulut tabanlı analitik, müşteri katılımı platformları ve danışmanlık hizmetlerini bir araya getiriyor.

Twitter ile IBM’in iş birliği üç ana alana odaklanıyor.

  • Twitter verileri IBM analitik hizmetleriyle bulut ortamında bütünleştirilecek

İş birliği kapsamında IBM, Twitter verilerini sunmayı ve uygulama geliştiricilerin uygulamalara veri hizmetlerini dâhil etmelerini sağlayan bulut tabanlı bir veri arıtma hizmeti sunmayı planlıyor. Bu sayede girişimciler ve yazılım geliştiricileri de IBM’in Watson Developer Cloud ya da IBM Bluemix (hizmet olarak sunulan platform) ile oluşturdukları yeni bulut hizmetleriyle Twitter verilerini bütünleştirebilecek.

  • Kurumlarda karar almayı kolaylaştıran, veri yoğunluklu yeni beceriler

IBM ve Twitter sektörler ve uzmanlık alanlarında uygulanan kurumsal kararları almaya ve geliştirmeye yardımcı olacak bir dizi kurumsal uygulama geliştirecek. İlk ortak çözüm, Twitter verileriyle IBM ExperienceOne müşteri bağlantısı çözümlerini bütünleştirerek satış, pazarlama ve müşteri hizmetleri uzmanlarının, müşterileri ile olan ilişkilerini daha iyi yönetmelerini ve katılım seviyelerini yükseltmek için algı ve davranışları eşleştirmelerini sağlıyor.

  • Özel kurumsal danışmanlık

Kurumlara veri yoğun beceriler kazandıran IBM Global Business Services uzmanları, işletme genelinde müşteriler için danışmanlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla Twitter verilerine erişebilecek. Bunun yanı sıra IBM ve Twitter; bankacılık, tüketim ürünleri, perakende, seyahat ve ulaşım gibi bazı sektörler için benzersiz çözümler geliştirmek için de iş birliği yapacak. Ortaklık, sektörün tek bütünleştirilmiş Strateji ve Analitik uygulaması ve dünyanın en büyük dijital ajansı IBM Interactive Intelligence’dan danışmanlar da dahil olmak üzere on binlerce IBM Global Business Services danışmanının ve uygulama uzmanının becerilerinden yararlanacak.

IBM CEO’su ve Başkanı Ginni Rometty bu ortaklıkla ilgili olarak şunları söylüyor: “Milyonlarca müşteri ve çalışanın faydalandığı bir platform olan Twitter, eğilimleri birleştirirken, dünyaya farklı bir bakış açısıyla bakmayı da sağlıyor. Bu ortaklık IBM’in bulut tabanlı analitik platformundan yararlanarak müşterilerin iş kararlarını tamamen yeni bir veri sınıfıyla geliştirmesine yardımcı olacak. Bu, IBM’in bir işi yeniden nasıl tasarladığını gösteren en son örnektir.”

Twitter CEO’su Dick Costolo bu konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Kurumsal dönüştürme söz konusu olduğunda IBM, şirketlerin yeni teknolojiler ve platformlardan yararlanmalarını sağlama konusunda tartışmasız bir dünya lideridir. IBM ile bu önemli ortaklık, yeni gelişen pazar olanaklarının belirlenmesinden müşterilerin, çözüm ortaklarının ve çalışanların daha iyi katılımının sağlanmasına kadar iş kararlarının alınması sürecini değiştirecek.”

Sektörler ve uzmanlık alanlarındaki iş kararlarını geliştirmek amacıyla yeni çözümlerin hayata geçirilmesi sonucunda IBM ve Twitter, mevcut kurumsal veri akışlarını zenginleştirerek iş kararlarını iyileştirecek. Örneğin, kurumsal verilerle sosyal verilerin bütünleştirilmesi uzun vadeli eğilimlerin tahmin edilmesiyle yeni ürünlerin geliştirilmesine katkıda bulunacak; ya da hava durumları gibi gerçek zamanlı değişimlere dayalı olarak gerçek zamanlı karar verme süreçlerini iyileştirecek.

Büyük veri ve analitik danışmanlığı ve teknoloji uzmanlığı alanında dünyanın en derin portföyün sahip olan IBM’in bu alandaki yetkinliği 40 binden fazla veri ve analitik müşterisi ile olan ilişkilerine dayanıyor. Bu analitik portföyü bir yandan Ar-Ge süreçleri, çözümler, yazılım ve donanımları birbirine bağlarken diğer yandan da 15 binden fazla analitik danışmanı, 4 binden fazla analitik patenti, 6 binden fazla endüstri çözüm ortağı ve müşterilerine kurumlarını dönüştürme sürecinde büyük veri kullanımı konusunda destek olan 400’den fazla IBM matematikçisini içeriyor.

 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir