Haberler

Sosyal medya’da şiddeti teşvik edenlere ceza!

Sosyal medyada şiddeti teşvik edenlere verilen cezalar değişti. Söz konusu suçu işleyenlere 50 bin liraya kadar ceza verilebileceği açıklandı.

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinde şiddeti teşvik edene 50 bin liraya kadar ceza verilecek. Bugüne kadar Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinin ‘basın’ olarak kabul edilmediğini vurgulayan Eskişehir Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, bu durumun yargıtayın kararı ile değiştiğini açıkladı.

Sporda şiddeti teşvik eden sosyal medya kullanıcılarının bu değişiklik kapsamında suçlanacağını açıklayan Celalettin Karanfil, söz konusu cezanın 5 binden 50 bin liraya kadar olacağının altını çizdi. Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Eskişehir Şubesi’nce düzenlenen söyleşide konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karanfil, 6222 sayılı Kanun çıkarılmadan önce statların adeta kan gölü haline geldiğini söyledi.

1414873206_social-media-companies.jpg

Seyirci için en büyük cezanın ‘seyirden men’ cezası olduğunu belirten Karanfil, “Seyirden men cezası alan kişi, karakola gidip imza atmak zorunda. Atmadığı her maç için 500 lira ceza kesiliyor. 20 bin lirayı bulan cezalar var. Onun için seyirden men cezasının aslında yaptırımının da olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bu yasa tüm spor branşlarında geçerli, sadece futbolda değil hatta buna amatör ligler de dahil” ifadelerini kullandı.

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 22. maddesinin basın ve basın yayın yoluyla yapılan şiddete yönelik olduğunu dile getiren Karanfil, artık sosyal medyada yapılan paylaşımlarında bu kapsamda değerlendirileceğini açıkladı.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir