Haberler

Western Digital My Passport Wireless İncelemesi

Sunucu özellikleri taşıyan bir HDD mi arıyorsunuz?

Son dönemde bulut hizmetlerini akıllı telefonlar sayesnde farkında olmasakta kullanmaya başladık. Android kullanıcıları Gmail hesapları üzerinden 15 GB, iOS kullanıcıları ise iCloud ile 5 GB’lık alana ücretsiz sahip olabiliyorlar. Biz farketmesekte bulut hizmetleri bizim için çalışıyor ve öncelikle yedekleme işine; daha sonra her yerden ulaşabileceğimiz dilediğimiz büyüklükte ki HDD alanlarını bizlere sunmaktadırlar.

Peki evinizde kendi bulut servisinizi kurmak ister misniz? Cevabınız “Evet” ise bu gün inceleyeceğimiz ürün tam size göre bir ürün olacak. Western Digital’in yeni nesil HDD’i My Passport Wireless evinizde küçük çaplı bir bulut servisinin kurularak yönetilmesine izin veriyor. Aynı cihaz üzerinden hem depolama hemde kablosuz bağlantı noktası oluşturması ise en büyük artısı. Yani bir HDD’i bulut servisi olarak kullanmak için ekstaradan bir PC’ye ve pahalı bir işletim sistemine ihtiyacınız yok.

İncelemeye geçmeden evvelşunu belirtmekte fayda var. Western Digital My Passport Wireless son dönemde incelediğimiz en innovatif ürün oldu. Artık duvardaki televizyonlarımızın bile kablosuz ağ özelliğinin olması ve ev içinde sürekli bir Wireless bağlantısı ile tüm akıllı cihazların birbirleriyle etkileşim halinde olması sonucunda bu akıllı cihazların birbirleriyle iletişim halinde olmaları da oldukça önem kazandı. Bir NAS sunucusu gibi davranabilen Western Digital My Passport Wireless bu bağlamda sizlere oldukça yararlı olacak bir ürün gibi görünüyor.

1415722809_20141111143918.jpg

Western Digital My Passport Wireless ile Hard Diskinize uzaktan erişebiliyor ve kablosuz ağ üzerinden veri gönderip alabiliyorsunuz. TV’nizden Western Digital My Passport Wireless’e bağlanarak içerik oynatabilir; telefonunuzda bulunan fotoğrafları Hard Diskinize kaydedebilirsiniz. 

Bu ürünün iş yerlerinde kullanılabileceğini de düşünmekteyiz. Özellikle sıcak satış yapılan firmaların muhasebelerinin anlık dosya kontrollerini ve uploadlarını bu ürün üzerinden yapabileceklerinin de farkına vardığımızı söylemeliyiz. Western Digital My Passport Wireless sizin hayal gücünüzle doğru orantılı olarak kullanım alanının genişletilebileceği oldukça ilginç bir ürün olarak dikkat çekmektedir.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir