Haberler

MSI dünyanın ilk mekanik klavyeli dizüstü bilgisayarı GT80’i tanıttı

Olmaz mı diyordunuz?

Oyun amaçlı dizüstü bilgisayar geliştirme ve üretiminde dünya lideri MSI, en yeni GAMING notebook ürünü GT80’i duyurdu. Beklenildiği gibi yeni NVIDIA GeForce GTX 980M ekran kartı ile donatılan GT80’in en önemli özelliği, dünyanın ilk arka aydınlatmalı, Cherry microswitch destekli SteelSeries mekanik klavyeye sahip oyun dizüstü bilgisayarı olması. MSI ve SteelSeries mühendislerinin birlikte çalışması sonucu ortaya çıkan ve uzun oyun seanslarında en yüksek konforu sunan bu klavye, microswitch uzmanı Cherry firmasının uzun ömür ve güvenilirlik garantisiyle geliyor. 

MSI Notebook Global Satış ve Pazarlama Md.Yrd. Eric Kuo, “Türünün ilki olarak MSI GT80 Titan, geleceğe bir adım daha yaklaşıyor ve 18″ ekranlı bu canavara Cherry microswitch kullanan gerçek bir mekanik klavye ekliyor. Buna ek olarak GT80 aynı zamanda NVIDIA GeForce GTX 980M ekran kartı, Intel’in en yeni ve en iyi mobil işlemcisi ve özenle geliştirilmiş oyun teknolojilerini de barındırıyor” yorumunu yaptı. 

1415998437_222.png

Standard Mekanik Klavye: Standard Tuş kapakları ve CHERRY Kahverengi MX Mikroanahtar 

GT80, dünyada mekanik oyun klavyesine sahip ilk ve tek notebook bilgisayar. Birçok oyuncu yıllarca mekanik klavyelerin dizüstü bilgisayarlarda kullanılmasını bekledi. MSI ise sonunda başardı! GT80, standart mekanik tuş kapakları ve Cherry’nin standart kahverengi MX microswitch teknolojisi ile mükemmel bir tuş hissi ve geribildirim sunarak oyun performansının sınırlarını zorluyor.

SteelSeries ile güçlendirilen Klavye İşlevselliği 

Oyunculara en iyi deneyimi sunabilmek için MSI, uzun süredir çözüm ortaklığını sürdürdüğü ve oyun cihazlarında dünya lideri konumunda olan SteelSeries ile çalıştı. Dizüstüler için ilk defa mekanik klavye geliştiren ve önceki MSI modellerinde de klavyenin geliştirilmesine katkı sağlayan SteelSeries birçok basışı aynı anda algılayarak tuş komutlarında kayıpları engelleyen (anti-ghosting) özelliğine sahip N-key Rollover tasarımına sahip. Bu tasarım SteelSeries Engine yazılımı ile daha da güçlendiriyor. 
 
3333.png

SteelSeries Engine ile Bulut Oyun

GT80’in inanılmaz mekanik klavyesinin özelliklerinden tam olarak yararlanmanızı sağlamak için yeni SteelSeries Engine şimdi yeni bir özelliğe sahip. SteelSeries bulut depolama sistemi “CloudSync” tüm SteelSeries cihazlarınızı kaydediyor ve senkronize ediyor. İster aynı oyun içinde, ister uygulamalar arasında, SteelSeries Engine üzerinden programlayacağınız özel makro tuşuna basarak farklı yapılandırmalar arasında geçiş yapabileceksiniz.

4444.png

GT80’i “Gaming laptop klavyelerinde yeni bir çağ” olarak tanımlayan MSI Notebook Pazarlama Müdürü Sam Chern, “GT80 Titan, bir mobil sistem olmasına rağmen aklınıza gelebilecek en üst seviye CPU ve ekran kartına sahip her sistemi rahatlıkla geride bırakabilir. GT80 tasarımında SteelSeries ile çalışmaktan da gurur duyuyoruz. Bu (birliktelik), bir notebook bilgisayar üzerinde şimdiye kadar gördüğümüz en iyi klavye ile sonuçlandı”, dedi.

27 mm ile mekanik klavye, çalışmak için 5 mm kalınlığa sahip geleneksel membran klavyeye oranla en az 5 kat daha fazla yere ihtiyaç duymasına rağmen GT80, en yakın rakibinden daha ince olmayı başarıyor. Yalnızca 49.1mm kalınlığı ve 4.7kg ağırlığı ile membran klavye kullanan rakiplerinden %17 daha ince ve %22 daha hafif.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir