Haberler

ALES’e hazırlananlar için özel uygulama: Sınav Uzmanı

Sınav Uzmanı uygulaması sayesinde 23 Kasım’da yapılacak ALES sınavına hazırlanan adaylar cep telefonu ve tabletlerinden tüm konuları kendilerine en uygun yoldan öğrenebilecek ve sınava tam olarak hazırlanmış bir şekilde girebilecekler

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonbahar Dönemi kapsamında 23 Kasım 2014 tarihinde yapılacak. Sayısal 1 ve Sayısal 2 bölümlerinde 40’ar, Sözel 1 ve Sözel 2 bölümlerinde 40’ar soru olmak üzere toplamda 160 sorudan oluşacak olan sınav için hazırlıklar, sınav tarihine 10 günden kısa bir süre kala hızlandı. Yılda iki kez yapılan ALES’e Sonbahar Dönemi kapsamında 400 binin üzerinde adayın girmesi bekleniyor. Hazırlanacak konuların çokluğu nedeniyle endişeye kapılan adaylara ise çareyi Türk mühendislerin geliştirdiği mobil uygulama sağlıyor.

Kısa zaman kaldı diye telaşa mahal yok!

Öğrencileri yıllardır zorlayan sınava hazırlık sürecini cep telefonu, tablet gibi mobil cihazlara taşıyan Sınav Uzmanı uygulaması, adayın sınav konularına dair seviyesini belirliyor ve tamamen adayın kendisine özgü bir öğrenme haritası çıkarıyor. “Yapay zekâ” altyapısına sahip uygulama, oluşan bu öğrenme haritasıyla sınav adayını gün be gün yönlendiriyor, belirlenen seviyeye uygun olarak sorduğu sorularla adayın konuları daha iyi kavrayabilmesine olanak tanıyor.

 1416226675_sinavuzmanigorsel1.jpg

Seviyeni öğren, diğer adaylarla yarışarak motive ol!

Uygulama sosyal ağlarla entegre olabiliyor, bu sayede kullanıcıların “Sınav Uzmanı” uygulaması üzerinden mesajlaşma, birlikte çalışma, karşılıklı soru sorma hatta rekabete varan yarışma imkânı da bulabiliyor. Oyunsallaştırma özelliğine sahip uygulamayı kullananlar, hazırlık süreçlerinde gösterdikleri başarılara göre “çaylak”, “amatör”, “uzman” ve şampiyon gibi farklı unvanların yanı sıra her aşamada belirli puanlar kazanılıyor.

 

ALES’e geri sayım başladı!

Uygulamanın ilk modülü 23 Kasım’da yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için hazırlandı. ALES’e hazırlanan adaylar, modüllere www.sinavuzmani.com sitesi, Apple App Store ve Google Play üzerinden akıllı telefonları aracılığıyla erişebiliyor.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir