Haberler

Windows ve Windows Phone Store’a ait uygulama sayısı açıklandı

Windows ve Windows Phone Mağazaları birleşmenin hazırlığını yapıyor.

Bugün akıllı telefon ya da bir tablet satın aldığımızda altyapısını oluşturan platform pek çok kullanıcı için önem arz ediyor. Android ve iOS 1 milyon uygulama sayısını aylar öncesinde geride bırakırken, uygulama eksikliğinin en çok hissedildiği platform olan Windows Phone tarafından ise son olarak ağustos ayında uygulama sayısı 300 bin olarak açıklandı.

Microsoft tarafından gelen son açıklama Windows Store ve Windows Phone Store’da uygulama sayısının 500 bini aştığı yönünde. Redmond merkezli yazılım devinden gelen bilgiye göre her iki mağaza toplam 527 bin uygulamaya sahip. Windows Phone Store 340 bin uygulamaya sahipken, Windows Store’da ise 187 bin uygulama bulunuyor.

Önümüzdeki yıl tüm platformlar için tek bir uygulama mağazası oluşturacağını açıklayan Microsoft’un, öncesinde her iki mağazada yer alan uygulama sayısını birlikte zikretmesi, Windows tarafındaki uygulama sayısında yaşanacak artışı daha net ortaya koyuyor. Buna rağmen Windows tarafındaki toplam uygulama sayısıyla Android ve iOS platformlarındaki uygulama sayısı arasında hala ciddi bir fark bulunuyor. 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir