Haberler

MacBook Pro’nun ısınma problemine Türk usulü çözüm!

MacBook Pro’nuz çok mu ısınıyor?

Apple, ürünlerinde kendi ekosistemi dahilinde dışarıdan ne yazılım ne de donanım değişikliklerine asla izin vermez ve bu değişiklikleri yapmaya kalkarsanız ürünlerinin garanti dışı kalacağını kullanıcılarına deklare eder. 

Bir süredir MacBook Pro kullanıcılarının bilgisayarlarının aşırı ısınmasından şikayetçi olduklarını biliyorduk. Aşırı ısınma işlemcilerin thermal olarak kendilerini sınırlandırmalarına sebep olurken daha fazla ısınması ise sistemin kendini “çat” diye kapatmasına sebep oluyordu.

Oyuncu bilgisayarlarından alışık olduğumuz geniş hava kanalları ise MacBook Pro’da hiç olmayan özelliklerden biridir. Aşağıda bir MacBook Pro’nun alt kısmını görebilirsiniz.

1419946883_imac-laptop-front-and-back-image-910x637.jpg

Tüm dünyaca tanınan iFixit ekibinden bir arkadaşımız da MacBook Pro’sunun ısınma sorunlarından bıktığı için farklı bir çözüm ürettiğini duyurdu. Bir matkap yardımıyla 2 farklı noktadan hava kanalları açan bu mühendis yaptığı çalışma sonrasında işlemcinin sıcaklını 30 – 40 derecelere kadar düşürdüğünü açıkladı. Siz de bu sorundan yakınıyorsanız aşağıda resmini paylaştığımız çalışmayı kendi bilgisayarınıza yapabilirsiniz. Lakin matkabı fazla bastırmamanızı öneririz…

1419947078_image-holes-in-macbook-pro.png

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir