Haberler

Android’li telefonumda uygulamalar hata veriyor ne yapmalıyım?

Android’li telefon ve tabletinizde uygulamalar problem çıkarttığında sorunu çözmek için ilk ne yapmalıyız? Önbelleği temizleyin, sorunları çözün! 

Günümüzde akıllı telefonların birçoğu bilgisayarların tahtına oturacak şekilde sürekli gelişiyor. Akıllı telefonlar ile şimdilik PC’lerde yaptığımız tüm işlemleri yapamıyor olsak ta hem taşınması kolay hemde anlık haberleşmemize imkan veren cihazlar olarak hayatımızda yerini almış bulunuyor. Ancak tıpkı bilgisayarlarımızda olduğu gibi telefonlarımızda da kilitlenmeler, problemler, yavaşlama sorunları ile karşılaşabiliyoruz.

Peki Android’li telefon ve tabletimizde bir veya birçok uygulama hata vermeye başladıysa ne yapmalıyız?

Android’li telefonunuzda bir uygulama aniden düzgün çalışmamaya başladıysa, uygulama önbelleklerini temizlemek işinize yarayacaktır. 

1420116011_img20150101143842.jpg

●Bunu yapmak için telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın ve Uygulamalar öğesini bulun. 

●Açılan listede problem çıkaran uygulamayı bulun (önce ekranı sağa veya sola sürükleyerek “İndirilen” veya “Çalışan” bölümlerini seçmeniz gerekebilir).

●Uygulamanın üzerine dokunduktan sonra sizi birtakım teknik detayların yer aldığı “Uygulama bilgileri” ekranı karşılayacak. 

1420116023_img20150101143821.jpg

●Ekranı biraz yukarı kaydırın ve Önbellek kısmına gelin, ardından Önbelleği temizle düğmesine basın. 

●Bu işlemi yaptıktan sonra problemli uygulamayı tekrar açmayı deneyin ve problemin ortadan kalkıp kalkmadığına bakın.

●Sorun hala devam ediyorsa tekrar Uygulama bilgileri ekranına gidin ve bu sefer uygulamanın hem Verileri hem de Önbelleğini temizleyin.

Burada dikkat etmeniz gereken bir husus: Sorun çıkaran uygulamanın önbellek ve verilerini silerseniz uygulamaya kaydedilen tüm verilerde silinecektir. Sorun hala devam ediyorsa son çare olarak uygulamayı tamamen kaldırıp, baştan yüklemeyi deneyin.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir