Haberler

NetApp’dan 80 Milyon dolarlık bulut yatırımı

NetApp, 80 milyon dolarlık SteelStore satınalmasıyla bulutta yedekleme ve kurtarmayı mümkün kılacak.

80 milyon dolarlık yatırımla Riverbed Technology’nin (NASDAQ: RVBD) SteelStore ürün grubunu satın aldığını duyuran NetApp, 2015’in üçüncü çeyreğinden itibaren bulut hizmet sağlayıcılarını ve önde gelen yedekleme uygulamalarını destekleyen hibrid bulut çözümlerini piyasaya çıkaracak.

NetApp Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Bulut Genel Müdürü Jonathan Kissane’in de belirttiği gibi “Bulut, yedekleme ve sistem kurtarma pazarındaki en yıkıcı teknolojilerden biri haline geldi. Müşteriler artık her geçen gün veri koruma ve veri yönetimini operasyonlarını nasıl daha iyi çözümler ile birleştirebileceklerini hesap etmeye çalışıyorlar. Ürün portföyümüzü zenginleştiren SteelStore ürün grubu, bu anlamda müşterilerimizin hibrid bulut girişimlerini destekleyecek ve kurumsal verilerini yedekleme ve arşivleme seçeneği olarak onlara bulut depolama entegrasyonu sunacak. Kapsamlı uygulama ve hizmet sağlayıcı ekosistemimizle bütünleşerek işletmelere heterojen bir yedekleme sunacak olan bu ürün grubu, müşterilerimizin yedekleme ve sistem kurtarma ihtiyaçları doğrultusunda bulut teknolojilerinin esnekliğini ve maliyet avantajını önemli ölçüde artıracak.”

Bulutla Entegre Yedekleme: Şeffaf, Verimli ve Güvenli 

SteelStore ürün grubu hem NetApp hem de üçüncü parti depolama altyapılarıyla uyumlu çalışıyor. Aynı zamanda sektörün lider yedekleme yazılımları ve hizmet sağlayıcılarını destekliyor. Bu da kullanıcıların mevcut altyapılarını buluta taşımasını kolaylaştırırken, diskten buluta aktarma süreçlerini ve bant temelli teknolojileri sadeleştiriyor. Ayrıca programın temel yapısındaki veri tekilleştirme ve sıkıştırma özellikleri ile depolama masraflarını yüzde 80 oranında azaltıyor. SteelStore ürün grubunun önemli bir özelliği de, bulut ortamlarında sabit ve hareket halindeki veri korumasına yönelik NetApp’ın müşterilerine sunduğu şifreleme ve yüksek güvenlik standartlarını karşılaması. Bu nedenle bulutta şeffaflığını, iş verimliliğini ve veri güvenliğini artırmak için ideal çözümlerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Riverbed Technology CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Jerry M. Kennelly, SteelStore ürünlerinin NetApp’a devredilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bugün hibrid bulut ile şekillenen işletmeler için temel yetkinliklerimizi artırmaya ve uygulama performansı altyapısı pazarına yönelik SteelStore ürün grubu gibi etkin çözümler geliştirmeye devam edeceğiz. Veri yönetimi ve depolama alanında lider olan NetApp da bu avantajlı satınalma ile müşterilerinin mevcut yedekleme, arşivleme ve felaket kurtarma sistemlerini buluta taşımalarına imkân tanıyacak.

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir