Haberler

Dizüstü bilgisayarım aşırı ısınıyor ne yapmalıyım?

Bilgisayarım aşırı ısınıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Kış aylarında fazla belirgin olmasada özellikle sıcaklık değerlerinin yüksek olduğu yaz aylarında bilgisayarınızın iç ısısının da dış sıcaklık oranına bağlı olarak arttığı olmuştur.

Fan gibi mekanik bir soğutma sistemi bulunan bilgisayarlarda işlemciyi soğutan fanın zamanla dönüş devrinde yavaşlama olur. Bu da fanın görevini tam anlamıyla yerine getirememesine neden olur. Bu durumda fanın temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekebilir.

1420110950_img20150101131438.jpg1420110967_img20150101131452.jpg

Aşağıdaki durumlarda da cihazınız fazla ısınabilir. Şu yöntemleri deneyebilirsiniz.

●Görev yöneticisinden işlemciyi kullanan uygulamarı kontrol edin. İşlemciyi fazla kullanan, yoran uygulamalar ısınmaya yol açabilir. 

●Bu yazılımlar sistemdeki güvenilir uygulamalar olabileceği gibi zararlı bir yazılım, virüs de olabilir. Bu durumda bilgisayarınızı güçlü bir anti malware yazılımı ile taratabilirsiniz.

●Taşınabilir bilgisayarınızın altına ısı iletkenligi yüksek, örnegin metal bir parca koyabilirsiniz veya, biraz sorunlu olmakla beraber,  dört ayrı parca (herhangi bir şey olabilir) bilgisayarınızı zeminden ayırabilirsiniz.

●Daha profesyonel bir çözüm olarak bilgisayarlar için üretilen tabla şeklindeki soğutuculardan kullanabilirsiniz.

●SpeedFan adlı program ile fanın dönüş hızını ve hangi sıcaklık değerlerinde size uyarı vermesini ayarlayabilirsiniz.

● Ayrıca Everest(yeni adıyla Aida64) gibi programlar ile bileşenlerinizin sıcaklık değerlerini anlık olarak takip edebilirsiniz.

 

 

Author

AP Yazılım

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir